Διαδικτυακό αθλητικό στοίχημα στην Ελλάδα

Όσον αφορά το διαδικτυακό στοίχημα, η Ελλάδα λατρεύει να ποντάρει! Οι παίκτες συρρέουν στις διαδικτυακές σελίδες στοιχήματος για να ποντάρουν, και κάθε χρόνο ο αριθμός των παικτών αυξάνεται, καθώς οι εταιρίες στοιχημάτων γίνονται πιο δημοφιλείς.

Υπάρχουν όμως, μερικά χαρακτηριστικά που είναι συγκεκριμένα για αυτή την περιοχή και θα πρέπει να τα γνωρίζετε πριν προσπαθήσετε να στοιχηματίσετε διαδικτυακά. Είτε θέλετε να στοιχηματίσετε σε φανταστικά σπορ, άλογα, τένις ή οτιδήποτε άλλο ελληνικό αγαπημένο, το να γνωρίζετε που να το κάνετε και πως είναι ζωτικής σημασίας για να απολαύσετε την καλύτερη εμπειρία διαδικτυακού στοιχήματος.

Η Αρχή του Αθλητικού Στοιχήματος

Το πρώτο επίσημο αθλητικό στοίχημα που είδε η Ελλάδα ήταν πριν πολλά χρόνια, και ελέγχονταν από τον Οργανισμό Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου, ή ΟΠΑΠ, από το 1958. Ο οργανισμός με έδρα την Αθήνα ήταν πλήρως κρατική επιχείρηση για αρχή, and και έκτος από τον έλεγχο του αθλητικού στοιχήματος  ήταν υπεύθυνος και για τις δραστηριότητες τυχερών παιχνιδιών.

Όταν το διαδικτυακό αθλητικό στοίχημα  έγινε πιο δημοφιλές ο ΟΠΑΠ ήταν ο μόνος νόμιμος πάροχος και σε αυτόν τον τομέα, με τη διαδικτυακή του πλατφόρμα το Πάμε Στοίχημα. Στην πραγματικότητα, παραχωρήθηκαν στον οργανισμό αποκλειστικά στοιχηματικά δικαιώματα το 1996. Αυτά ήταν να λήξουν το 2020, αλλά ανανεώθηκαν μέχρι το 2030.

Μετέπειτα Καθυστερημένη Ανάπτυξη

Το "φρούριο" του ΟΠΑΠ σε επίγειο και διαδικτυακό στοίχημα τον οδήγησε στο να είναι από τους μεγαλύτερους παρόχους στοιχήματος στον κόσμο, και σε μια τεράστια μαύρη αγορά στοιχήματος στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το διαδικτυακό στοίχημα οδήγησε σε αύξηση των διαδικτυακών καζίνο και δωματίων πόκερ, κάτι το οποίο οδήγησε σε αύξηση των επισκέψεων σε σελίδες στοιχήματος με τη σειρά του. Έγινε εφικτό το στοίχημα από το ίδιο σου το σπίτι για πρώτη φορά, το οποίο επίσης αύξησε την στοιχηματική δραστηριότητα.

Όταν η κυβέρνηση είδε την αύξηση στο αθλητικό στοίχημα, η Ελλάδα θέσπισε μερικούς βιαστκά γραμμένους νόμους το 2002. Ο στόχος ήταν η καταστολή του αθλητικού στοιχήματος αλλά η νομοθεσία ήταν τόσο άσχημα διατυπωμένη που έβαζε τις εταιρίες στοιχημάτων στην ίδια κατηγορία με τα βίντεο, ψυχαγωγικά και άλλα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Όλοι οι νόμοι εφαρμόζονταν σε όλα.

Ο Αντίκτυπος των Οικονομικών Γεγονότων

Όταν η ελληνική οικονομία χτυπήθηκε άσχημα από πολλά γεγονότα το 2010, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να καταργήσει τους νόμους που εξαφάνισαν την ανάπτυξη στην αγορά του νόμιμου διαδικτυακού στοιχήματος από το 2002. Αυτό οδήγησε, το 2011, σε 24 προσωρινά χορηγηθείσες άδειες σε διεθνής παρόχους διαδικτυακού στοιχήματος συμπεριλαμβανομένων των William Hill και Ladbrokes. Η ιδέα ήταν να λειτουργούν αυτοί οι πάροχοι στοιχημάτων για το μεσοδιάστημα, όσο οι νέοι νόμοι διατυπωθούν σωστά. Τα πράγματα έδειχναν καλύτερα για τους παρόχους και τους φίλους του αθλητικού στοιχήματος στην Ελλάδα!

Τότε, το 2012, όλη η πρόοδος σταμάτησε. Αποφασίστηκε ότι όλες οι αποφάσεις του 2010 και 2011 πρέπει να ακυρωθούν, ουσιαστικά, και ότι το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ στα επίγεια και διαδικτυακά στοιχήματα πρέπει να διατηρηθεί. Παρόλα αυτά, αύτη η διάταξη αυτή προκαλούσε ανησυχία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στους παρόχους στοιχημάτων σε όλο τον κόσμο στο παρελθόν, και απευθυνόταν κατά μέτωπο αυτή τη φορά.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Παρεμβαίνει

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποίησε την επιρροή της για την κατάσταση των στοιχημάτων στην Ελλάδα το 2013, αλλά ίσως ήταν η πιο αποτελεσματική. Δηλώνοντας ότι το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ ήταν παράνομο, ανάγκασε την ελληνική κυβέρνηση να πουλήσει το μερίδιό ελέγχου της σε ιδιωτική επιχείρηση επενδύσεων και να αφαιρέσει το αφορολόγητο καθεστώς του ΟΠΑΠ. Μπορεί να φανταστήκατε, ότι με την απώλεια εσόδων που υπέστη, η κυβέρνηση θα ήταν πρόθυμη να καλωσορίσει όσο περισσότερους παρόχους στοιχήματος στην Ελλάδα όσο το δυνατόν. Αυτό, εν τούτοις, δεν έγινε σε αυτή την περίπτωση. Μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπήρξαν κινήσεις προσέλκυσης νέων εταιρίων στοιχημάτων και οι ίδιοι οι φορείς δεν επέδειξαν κανένα σοβαρό ενδιαφέρον.

Σε αυτούς που χορηγήθηκε προσωρινή άδεια το 2011 παραμένει, και κάποιες από τις καλύτερες σελίδες στοιχημάτων στην Ελλάδα περιλαμβάνουν την NetBet, την VBet, την Betsafe, την Paddy Power και άλλες διεθνώς διακεκριμένες πλατφόρμες. Καλύπτουν σχεδόν κάθε άθλημα που μπορείς να φανταστείς, ακριβώς όπως κάνουν σε κάθε χώρα που είναι παρούσες. Μπορείτε να στοιχηματίσετε σε ποδόσφαιρο, τένις, ιπποδρομίες και πολλά περισσότερα ακόμα και σε λιγότερο δημοφιλή αθλήματα όπως το Σνούκερ ή τα Βελάκια.

Τα σπόρ φαντασίας επίσης, γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή στην Ελλάδα, όπως και παγκοσμίως. Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας dream team, με παίκτες από όλο τον κόσμο. οι κατατάξεις βασίζονται στις πραγματικές αποδόσεις, και αν η ομάδα φαντασία σας κερδίσει μπορείτε να κερδίσετε μεγάλα βραβεία. Παίξτε όλων των ειδών τα σπορ φαντασίας στην Ελλάδα σε σελίδες όπως η TopBetta, η FanTeam και η TheFantasyFootball.

Το Διαδικτυακό Ποντάρισμα στα καλύτερά του

Εκτός από τους υπόλοιπους αδειοδοτημένους παρόχους και το Πάμε Στόιχημα, για το διαδικτυακό αθλητικό στοίχημα στην Ελλάδα μπορείτε να διαλέξετε και υπεράκτιες εταιρίες στοιχημάτων. Χωρίς κανονισμούς, η νομοθεσία έχει γίνει ασαφής. Λειτουργεί καλά για τους Έλληνες παίκτες, γιατί έχουν τόσες πολλές σπουδαίες επιλογές! Το μόνο πρόβλημα σε αυτό, παρόλο που είναι ευπρόσδεκτοι να ποντάρουν διαδικτυακά, η πρόσβαση σε υποστήριξη στα ελληνικά μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη.

Επίσης οι φορολογικοί νόμοι άλλαξαν για τους λάτρεις των στοιχημάτων στην Ελλάδα μετά το 2013. Αντί για ένα σταθερό ποσοστό 10% σε όλα τα κέρδη, δημιουργήθηκε ένα κλιμακωτό σύστημα. Στόχος ήταν να ενθαρρυνθούν οι μικρότεροι παίκτες που αλλιώς δεν θα μπορούσαν να ποντάρουν τίποτα, έτσι κάθε κέρδος μέχρι €100 δεν φορολογείται καθόλου. Τα κέρδη από €100 μέχρι €500 φορολογούνται με 15%, και οτιδήποτε πάνω από €500 φορολογείται με 20%. Αν χρησιμοποιείτε υπεράκτιες εταιρείες αθλητικών στοιχημάτων φυσικά, δεν υπάρχει πλαίσιο φορολογίας και η πληρωμή των κερδών είναι δική σας ευθύνη.

Όπως και να ποντάρετε, θα πρέπει να είναι εύκολο να το κάνετε σε Ευρώ και να χρησιμοποιήσετε πιστωτικές κάρτες και ηλεκτρονικά πορτοφόλια. Αν σας ενδιαφέρει το διαδικτυακό στοίχημα, η Ελλάδα είναι ένα θαυμάσιο μέρος για να το κάνετε, και θα ενωθείτε με χιλιάδες λάτρεις που στοιχηματίζουν στα αγαπημένα τούς!