Τα 10 πιο Δημοφιλή Αθλήματα Στοιχηματισμού στην Ελλάδα

Ο online αθλητικός στοιχηματισμός στην Ελλάδα έχει εμφανίσει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια, με αρκετούς παίκτες να εστιάζουν σε bookmaker του ΗΒ και της Ευρώπης. Για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ανακαλύψει νέες επιλογές, έχουμε συλλέξει τα τοπ 10 πιο δημοφιλή αθλήματα στα οποία μπορούν να στοιχηματίσουν οι παίκτες στην Ελλάδα.

Ποδόσφαιρο

Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στην Ελλάδα, όπου οι ντόπιοι λατρεύουν να παίζουν αυτό το παιχνίδι στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, αλλά και επαγγελματικά. Πέρα από το να παρακολουθούν παιχνίδια, οι Έλληνες λατρεύουν να στοιχηματίζουν για το αποτέλεσμα των αγώνων, ανεξάρτητα από το ποιος παίζει. Η προσοχή τους βγαίνει και εκτός συνόρων, με πολλούς παίκτες να στοιχηματίζουν σε πρωταθλήματα και τουρνουά της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Μπάσκετ

Η Ελλάδα είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της FIBA και βρίσκεται στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης ομάδων. Το μπάσκετ αποτελεί αγαπημένη επιλογή των ντόπιων, οι οποίοι πηγαίνουν σε παιχνίδια κατά χιλιάδες, ενώ εκατομμύρια θεατές παρακολουθούν τη δράση ζωντανά. Ο αθλητικός στοιχηματισμός για το μπάσκετ στην Ελλάδα εστιάζει και σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και το NBA.

Πόλο

Το πόλο μπορεί να θεωρείται εξειδικευμένη επιλογή στον κόσμο του αθλητικού στοιχηματισμού, αλλά για τους Έλληνες, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς. Όταν μιλάμε για online αθλήματα στην Ελλάδα, οι Έλληνες λατρεύουν τα αθλήματα που παίζονται στο νερό και συμμετέχουν σε πολλά Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πόλο τόσο για άντρες όσο και γυναίκες. Διεθνώς, πρόκειται για μια από τις καλές ομάδες στον κόσμο.

Στίβος

Ως η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι ο στίβος αποτελεί αγαπημένη επιλογή των ντόπιων. Είτε πρόκειται για κάποια τοπική διοργάνωση ως μέρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ή κάποια διεθνή διοργάνωση, οι Έλληνες λατρεύουν να στοιχηματίζουν στον Στίβο, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς Ολυμπιακούς αγώνες.

Βόλεϊ

Το βόλεϊ είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στοιχηματισμού για online αθλήματα στην Ελλάδα, καθώς και ως θέαμα που παρακολουθούν. Στην Ελλάδα υπάρχει ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα με πολλαπλά παιχνίδια στα οποία μπορείτε να στοιχηματίσετε κάθε χρόνο. Επίσης, συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά και διεθνή πρωταθλήματα με καλά αποτελέσματα.

Πάλη

Όπως με τον Στίβο, η Πάλη είναι ένα Ολυμπιακό άθλημα που προέρχεται από την Ελλάδα. Έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα επαφής στη χώρα και είναι πολύ δημοφιλές στην κοινότητα του αθλητικού στοιχηματισμού. Ο στοιχηματισμός για την Πάλη διενεργείται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και κορυφώνεται κατά τη διάρκεια διεθνών διοργανώσεων και των Ολυμπιακών.

Κολύμβηση

Η κολύμβηση είναι δημοφιλής τόσο ως χόμπι αλλά και ως άθλημα για όσους λατρεύουν τον ανταγωνισμό. Παρότι οι Έλληνες δεν είναι οι ταχύτεροι ή πιο δυνατοί κολυμβητές στην Ευρώπη, διαγωνίζονται στους περισσότερους Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς αγώνες, συμπεριλαμβανομένου του πρωταθλήματος FINA.

Άρση Βαρών

Ο αθλητικός στοιχηματισμός στην Ελλάδα επικεντρώνεται περισσότερο σε πιο παραδοσιακά αθλήματα, όπως η άρση βαρών. Παρότι μόνο ορισμένοι bookmaker προσφέρουν αυτήν την επιλογή, οι Έλληνες λατρεύουν να στοιχηματίζουν σε αυτό το άθλημα, καθώς αποτελεί μεγάλη παράδοση στη χώρα τους. Είναι εξαιρετικά καλοί στην άρση βαρών, με μετάλλια τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες και Ευρωπαϊκούς και διεθνείς αγώνες.

Ιστιοπλοΐα

Η Ελλάδα είναι μια παραθαλάσσια χώρα και δεν αποτελεί έκπληξη ότι τα θαλάσσια αθλήματα όπως η ιστιοπλοΐα αποτελούν μέρος της κουλτούρας της. Διεθνώς, οι Έλληνες είναι εξαιρετικά ικανοί ως ιστιοπλόοι. Μάλιστα, η Ελληνική ομάδα ιστιοπλοΐας έχει κερδίσει περισσότερα Χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα από κάθε άλλη. Αυτό το άθλημα αποτελεί αγαπημένη επιλογή πολλών θεατών και παικτών.

Χάντμπολ

Το χάντμπολ γίνεται όλο και πιο δημοφιλές και έχει αρχίσει να προσελκύει τους φίλους του αθλητικού στοιχηματισμού. Αυτό το ομαδικό άθλημα παίζεται κυρίως ερασιτεχνικά στη χώρα, παρότι, πλέον, αρκετές ομάδες συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις. Αναφορικά με τον στοιχηματισμό για το online άθλημα στην Ελλάδα, η δράση λαμβάνει χώρα κυρίως στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χάντμπολ, καθώς και σε άλλες σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις.