Υπό αναθεώρηση οι όροι του Online Τζόγου στην Αγγλία

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 26-05-2016

Δημοσιεύτηκε Marina on Δευτέρα, 2012-12-10 στις 

Η Βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως οι υπεράκτιοι πάροχοι διαδικτυακού τζόγου θα πρέπει να την ενημερώνουν για κάθε ύποπτη στοιχηματική συμπεριφορά των παικτών τους εάν επιθυμούν να πάρουν άδεια δραστηριοποίησης στην βρετανική αγορά.

Ο υπουργός Αθλητισμού και Τουρισμού, Hugh Robertson που αναμένεται να δημοσιοποιήσει προσχέδιο νόμου περί τζόγου στο διαδίκτυο δήλωσε πως οι ξένοι πάροχοι θα πρέπει να υπόκεινται στις ίδιες αυστηρές απαιτήσεις με τους βρετανικούς.

Εξαιτίας της γοργής αύξησης της βρετανικής αγοράς του online τζόγου η κυβέρνηση εισάγει γρήγορα ένα νομοσχέδιο που βάζει υπό έλεγχο μια βιομηχανία που μόνο το 2011 απέφερε τζίρο 2 δισεκατομμυρίων βρετανικών λιρών. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το τελευταίο νομοθετικό κομμάτι που αφορούσε στον τζόγο και πέρασε το 2005 δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και έχει καταστεί δυσλειτουργικό. Ο νόμος έδωσε άδειες σε παρόχους με έδρα την Βρετανία αλλά άφησε τον χώρο ελεύθερο σε ξένους ανταγωνιστές τους. Σαν συνέπεια, οι μεγάλες εταιρίες όπως η Ladbrokes και η William Hill εγκατέλειψαν την Αγγλία με προορισμό φορολογικούς παραδείσους μειώνοντας έτσι την επιρροή της Αγγλίας στην εν λόγω αγορά.

Όπως προσέθεσε ο κ. Robertson “Αυτές η προτάσεις θα διασφαλίσουν ότι οι βρετανοί καταναλωτές θα απολαμβάνουν την ίδια προστασία ανεξαρτήτως του που βρίσκεται η επιχειρηματική βάση της κάθε εταιρίας ενώ θα αποτελέσουν ασπίδα ενάντια σε παράνομες δραστηριότητες και την διαφθορά στο αθλητικό στοίχημα…”

Όσο το online στοίχημα γίνεται όλο και πιο συχνό σε διάφορες ευρωπαϊκές περιοχές όπως η Δανία, η Ιταλία και η Ισπανία, η Αγγλία δεν έχει άλλη επιλογή από την σκλήρυνση της νομοθεσίας για να μπορέσει να παρακολουθήσει τον ανταγωνισμό.

Αυτό που ο νόμος επίσης θα εισάγει είναι άδειες επί πληρωμή στους υπεράκτιους παρόχους που επιθυμούν παρουσία στην Βρετανία. Έσοδα που σχεδιάζονται να κατευθυνθούν στην εκπαίδευση και επίλυση προβλημάτων συνδεόμενων με τον τζόγο στην Αγγλία. Επί του παρόντος δεν έχει αποφασιστεί το ύψος του ποσού όμως το υπουργείο οικονομικών θα το συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2012/2013.