Η VLTs Οδηγεί την Ανάπτυξη Τυχερών Παιχνιδιών στην Ελλάδα

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 23-06-2017

Ο υπεύθυνος για την ελληνική ανάπτυξη τυχερών παιχνιδιών της VLT’s  Η Ευρωπαϊκή βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών παρατήρησε ένα ανανεωμένο ενδιαφέρον για το παιχνίδι με βάση διάφορες χώρες από τους παίκτες της, με ένα ειδικό ενδιαφέρον να παρατηρείται για τα τυχερά παιχνίδια μέσω βίντεο. Στην άλλη άκρη του κόσμου, ακόμα και μερικές πολιτείες της Αμερικής έχουν παρατηρήσει μια ανοδική τάση στα τυχερά παιχνίδια με βίντεο, σύμφωνα με την Επιτροπή Παιχνιδιών του Illinois.

Με αυτό στο μυαλό μας, ήταν μερικά χρόνια πριν μέσα στο 2014 όταν το ελληνικό στοίχημα του ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ότι θα διανέμει τις υπηρεσίες της VLTs στην χώρα  με σκοπό να αναβαθμίσει την βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών της και να φέρει νέα έσοδα.

Μετά από μερικές νομοθετικές καθυστερήσεις, ο ελληνικός φορέας τελικά άρχισε την εξάπλωση της VLTs στα τέλη του 2016. Τον Μάρτιο αυτού του χρόνου, η εταιρία κατέληξε στην προώθηση περισσότερων από 16,500 αποκλειστικών τερματικών τυχερών παιχνιδιών σε όλη την χώρα,  που παρέχονταν από τους διάφορους συνεργάτες της  iGaming software.

Η Προώθηση Της VLT Θα Συνεχιστεί Μέσα Στο Rollout 

Τα ανανεωμένα σχέδια του ΟΠΑΠ για την προώθηση της VLTs έγιναν δυνατά από την Ελληνική Επιτροπή Παιχνιδιών επικυρώνοντας μια νέα, λιγότερο αυστηρή νομοθεσία σε σχέση με την παροχή υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών. Από τον Ιανουάριο η εταιρία προώθησε ήδη περισσότερα από 1,274 μηχανήματα – και τα κέρδη άρχισαν να εμφανίζονται.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ Damian Cope αποκάλυψε σε μια παρουσίαση αποτελεσμάτων για το 2016 του φορέα ότι, εξαιτίας της θερμής αποδοχής της εταιρίας VLT από τους παίκτες, θα συνεχίσει να εγκαθιστά τα μηχανήματα μέχρι το μισό του 20018, με το 2019 να αναμένεται να είναι ο πρώτος χρόνος πλήρης εφαρμογής για τα χιλιάδες από τα νέα μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών με πραγματικά χρήματα.

Η ελληνική επιτυχία του γίγαντα των τυχερών παιχνιδιών έχει αποδειχθεί καλά από την ιδιωτικοποίηση της το 2013, μιας και προσφέρει μυριάδες υπηρεσίες λοταρίας και αθλητικών στοιχημάτων μέσα από ένα διευρυμένο δίκτυο με περισσότερα από 5,750 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και στο γειτονικό νησί της Κύπρου.

Στοιχεία Ανάπτυξης για το Επιτυχημένο Μέλλον της Ελλάδας

Η προώθησης της OPAP’s VLT αρχικά σημείωσε μια ανησυχητική πτώση των κερδών Q4 στο τέλος του 2016, το οποίο η εταιρεία όπως αποκάλυψε οφείλεται σε έναν σημαντικό φόρο λιτότητας του 35%. Όμως, η στρατηγική της επένδυσης σε νέα προϊόντα τυχερών παιχνιδιών και αναβάθμισης των καταστημάτων της επέφερε ένα ομόλογο ύψους  200 εκατομμυρίων ευρώ τον Μάρτιο του ίδιου έτους για να καλύψει αυτά τα κόστη και να βοηθήσει την εταιρεία να αρχίσει να επιστρέφει στο κέρδος με την τελευταία της επιχειρηματική δραστηριότητα.

Συνολικά, η Ευρώπη σημειώνει μια μεγάλη ανάπτυξη στην βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών, με χώρες όπως η Γαλλία και η Ισπανία να αναφέρουν εντυπωσιακές αυξήσεις του GGY μέσα στο πρώτο τέταρτο του χρόνου, εν μέρει χάρη στην ανανεωμένη δημοτικότητα των τερματικών τυχερών παιχνιδιών με βίντεο μεταξύ των παικτών.

Με την προώθηση της OPAP’s VLT τώρα σε πλήρη εξέλιξη, οι ειδικοί προβλέπουν ότι δεν θα πάρει πολύ χρόνο  μέχρι η δική της εκκολαπτόμενη βιομηχανία να φέρει ακόμα περισσότερα κέρδη χάρη στα χιλιάδες νέα τερματικά λοταρίας που παρέχονται από την  Playtech BGT.

Source links:
http://www.publicgaming.com/PGRI/index.php/news-categories/760-greece-s-opap-to-conclude-video-lotto-roll-out-next-year-ceo
https://www.reuters.com/article/brief-opap-says-to-conclude-video-lotter-idUSL8N1JB3IU