Το Super Bowl είναι το Super Bowl του αθλητικού στοιχήματος!

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 26-05-2016

Δημοσιεύτηκε Marina on Κυριακή, 2013-02-03 στις 

Το Super Bowl είναι η μεγαλύτερη στοιχηματική μέρα της χρονιάς παγκοσμίως για οποιοδήποτε άθλημα στην Βόρειο Αμερική. Την περασμένη Κυριακή λοιπόν οι Baltimore Ravens αντιμετώπισαν τους San Francisco 49ers σε έναν αγώνα που έμελε να γραφτεί στην ιστορία των τελικών τόσο για την διακοπή ρεύματος που καθυστέρησε την ολοκλήρωση του όσο και για την δύναμη της αντιπαράθεσης μεταξύ των δυο διεκδικητών.

Τα στοιχήματα έδιναν και έπαιρναν φέτος και για έναν ακόμη σπουδαίο έξω-αγωνιστικό λόγο καθώς προπονητές των δυο αντίπαλων ομάδων είναι δυο αδέλφια! Ο Jim Harbaugh και ο John Harbaugh είναι οι προπονητές των 49ers και των Ravens αντίστοιχα, και τα στοιχήματα πήραν φωτιά για το ποιο από τα δυο αδέλφια θα αναδεικνυόταν νικητής του οικογενειακού εμφυλίου. Το ενδιαφέρον μάλιστα για τους οικογενειακούς δεσμούς των δύο προπονητών ήταν τόσο μεγάλο που ο τελικός φέτος ονομάστηκε ανεπισήμως σαν the Harbaugh Bowl από το επώνυμο των δυο αδελφών.

Το στίγμα στα στοιχήματα δίνει συνήθως η αμερικάνικη πρωτεύουσα του τζόγου, Las Vegas. Αν και το Vegas αποτελεί μικρό μόνο ποσοστό των στοιχημάτων του Super Bowl, εντούτοις αποτελεί σημαντική ένδειξη για το μήκος κύματος στο οποίο θα κυμανθούν τα στοιχηματικά γραφεία στην υπόλοιπη επικράτεια.

Στην αρχή η απόδοση ήταν στα 5 στο Vegas και αλλού όμως με τα ποσά που παίζονταν στους Ravens να αυξάνονται κατά πολύ, η απόδοση έπεσε στο 4 από νωρίς την προηγούμενη εβδομάδα και λίγο πριν την λήξη της κυμαινόταν στο 3.5. Αυτό ήταν κυρίως λόγο του “παράγοντα Ray Lewis.” Ο Lewis είναι ένας βετεράνος για τους Ravens και ο ατρόμητος αρχηγός τους, που οδήγησε νικηφόρα τους συντρόφους του στα δυο προηγούμενα παιχνίδια όπου αν και αουτσάιντερ κατάφεραν να ανατρέψουν τα προγνωστικά. Το Super Bowl της περασμένης Κυριακής ήταν το τελευταίο του παιχνίδι πριν την αποχώρηση.

Ο Jay Rood, VP του Race and Sports της MGM Resorts που επιβλέπει τα αθλητικά στοιχήματα σε όλη την πολιτεία της Νεβάδα, δήλωσε πως τα χρήματα που έρχονταν για νίκη των 49ers σε αυτό που λέγεται Smart Line ήταν πάρα πολλά. Το Smart Line είναι όταν στοιχηματίζεις σε νίκη μιας ομάδας χωρίς να λαμβάνεις υπόψη το σκορ.

Έτσι με αυτό το σκηνικό να έχει στηθεί πριν την έναρξη του αγώνα οι παράγοντες που συνετέλεσαν ώστε να είναι ένας από τους πλέον ενδιαφέροντες στοιχηματικά της ιστορίας ήταν πάρα πολλοί.