Το PaddyPower… πολιτικοποιείται!

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 26-05-2016

Δημοσιεύτηκε Marina on Δευτέρα, 2013-01-21 στις

Η ιστοσελίδα Paddy Power ανακοίνωσε νέα είσοδο στην μοναδική της συλλογή, με το νέο παιχνίδι πονταρίσματος με την ονομασία “Bercrow Betting.” Η βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων είναι γνωστή για τις αντιπαραθέσεις και τις έντονες κόντρες μεταξύ των αντίπαλων βουλευτών και μόνο ένας άνθρωπος, ο πρόεδρος του οργάνου, John Bercow είναι επιφορτισμένος με το καθήκον να επιλύει τις διαφωνίες και να ηρεμεί τα πνεύματα.

Τώρα ο άνθρωπος αυτός εκτός από τον ρόλο του στην Βουλή έχει ρόλο και στο νέο παιχνίδι της Paddy Power. Ο πρόεδρος της Βρετανικής Βουλής βάζει σε τάξη τους φωνασκούντες βουλευτές ενώ αντιμετωπίζει τις φωνές, την οχλαγωγία, τις προσβολές μεταξύ των μελών και τις εντάσεις στην μεταξύ τους αντιπαράθεση. Σαν βασικό συστατικό στο “Bercrow Betting”, οι παίκτες θα καλούνται να στοιχηματίσουν πόσες φορές θα αναγκαστεί ο πρόεδρος να φωνάξει την γνωστή λέξη «Τάξη!» που χρησιμοποιεί για να συνετίσει τους απείθαρχους. Μέχρι τώρα ο αριθμός είναι στις 2,5 παρεμβάσεις την εβδομάδα.

Όταν ρωτήθηκε για την επιτυχία αυτού του νέου παιχνιδιού, ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρίας δήλωσε: «ένα πρόβλημα με τα στοιχήματα στην πολιτική είναι ότι δεν υπάρχει σταθερό τακτικό γεγονός επί του οποίου να μπορείς να στοιχηματίσεις. Όλα τα μέχρι τώρα προσέφεραν επιλογές που κρίνονταν σε διάστημα μηνών ή και ετών». Υπήρξαν στο παρελθόν εταιρίες που δημιούργησαν προϊόντα με στοίχημα εβδομαδιαίο αλλά κανένα από αυτά δεν απεδείχθη δημοφιλές. Για παράδειγμα το παιχνίδι που είχε βγάλει η Ladbrokes και αφορούσε το πόσες φορές ο Πρωθυπουργός θα χρησιμοποιήσει κατά την ομιλία του κάποια συγκεκριμένη λέξη διήρκεσε μόλις λίγες εβδομάδες καθώς η προσπάθεια που απαιτούνταν από την εταιρία για να ετοιμάσει και να τρέξει το προϊόν το έκανε μη βιώσιμο.

Έτσι, ίσως και το “Bercrow Betting” αποδεχτεί μη βιώσιμο και δεν θα μακροημερεύσει. Όμως αυτό δεν θεωρείται μείζον καθώς ο θόρυβος και μόνο που θα προκαλέσει το παιχνίδι θα αποκομίσει στην εταιρία την επιθυμητή διαφημιστική προβολή. Άλλωστε παλιά της τέχνη κόσκινο, η Paddy Power ειδικεύεται σε τέτοιου είδους πρωτότυπα στοιχήματα. Μερικά εξ αυτών: το όνομα του πρώτου παιδιού του Γουίλλιαμ και της Κέιτ, ο επόμενος Πρόεδρος της Ιρλανδίας και τα αποτελέσματα των Προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το 2016!

Η Paddy Power έχει κατακτήσει με αυτά, την ιδιότητα της εταιρίας για όλη την οικογένεια στο διαδικτυακό στοίχημα! Έτσι όσο κι αν κρατήσει το νέο της στοιχηματικό εγχείρημα οι παίκτες μπορούν να περιμένουν απολαυστική εμπειρία παιχνιδιού (καθώς και την ευκαιρία να ρίξουν μια ματιά στα εσωτερικά της βρετανικής πολιτικής σκηνής).