Το Mini Maker Faire της Αθήνας Οδηγεί την Καινοτομία

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 18-10-2016

Το The Cube είAthens Mini Makers Faireναι ένας καινοτόμος συνεργατικός χώρος στην Αθήνα, που φιλοξενεί επίσης τακτικά σεμινάρια και εργαστήρια. Έχει γίνει ένα κομβικό σημείο για νεοσύστατες επιχειρήσεις και έχει φιλοξενήσει μερικές από τις πιο συναρπαστικές τεχνολογικές εκδηλώσεις της πόλης και hackathons. Στην επιθυμία της επιχείρησης να κρατήσει την Ελλάδα στην πρόοδο, το The Cube ένωσε πρόσφατα τις δυνάμεις του με την Χειροτέχνικα για να δημιουργήσουν το Athens Mini Maker Faire.

Το εναρκτήριο Mini Maker Faire πραγματοποιήθηκε την 1η και 2α Οκτωβρίου 2016 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στην Αθήνα και προσέλκυσε περισσότερους από 500 επισκέπτες. Η εκδήλωση είναι η πραγματοποίηση της επιθυμίας του ιδρυτή του The Cube Σταύρου Μεσσήνη και του επικεφαλής της Χειροτέχνικα Κώστα Φονταλή να ενώσουν τους νέους καινοτόμους στους τομείς του DIY και της τεχνολογίας.

Μια Ευκαιρία για Παρουσίαση Ιδεών

Πάνω από 80 έργα παρουσιάστηκαν στο Faire, κάτι που έδωσε στους νέους στοχαστές, καινοτόμους και δημιουργούς την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να εξηγήσουν τις δημιουργίες τους. Ανάμεσα στις δημιουργίες που παρουσιάστηκαν ήταν ιδέες τρισδιάστατης εκτύπωσης, μόδας, τέχνης που φοριέται και ρομπότ. Το The Cube φιλοξένησε επίσης ένα πρακτικό Χώρο Δημιουργών, που αφορούσε στη δημιουργία ενός ρομποτικού χεριού και πολλές άλλες εφευρέσεις.

Το Athens Mini Maker Faire έχει πλέον εγκριθεί για να συνεχίζεται σε ετήσια βάση και οι οργανωτές του σχεδιάζουν να συνεχίσουν την πρόοδο και ανάπτυξή του χρόνο με το χρόνο. Σε μελλοντικές εκδηλώσεις μπορούν να εμφανιστούν ακόμη και καινοτομίες σε αγαπημένα των online καζίνο, όπως οι κουλοχέρηδες και σε άλλα online παιχνίδια, καθώς η μαζική αγορά προσφέρει μεγάλες δυνατότητες για πιθανές εξελίξεις.

Προώθηση της Οικονομικής Ανάπτυξης στην Ελλάδα

Αν και οι τρέχουΤο Mini Makers Υποστηρίζεται από το The Cubeσες προκλήσεις στο οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας μπορεί να φαίνονται δυσμενείς για μια εκδήλωση όπως το Mini Maker Faire, οι διοργανωτές της υποστηρίζουν το εντελώς αντίθετο. Η Μαρία Καλαφάτη, μια άλλη διοργανώτρια του Faire από το The Cube, είπε ότι τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να ξεφύγει η νεότερη γενιά από την άνεση του καναπέ και να δημιουργήσει και καινοτομήσει.

Εκτός από τα σεμινάρια, τα εργαστήρια και τους προσκεκλημένους ομιλητές, το The Cube φιλοξενεί ειδικά τους νέους και υπάρχει η ελπίδα ότι το Mini Makers Faire θα προωθήσει τα δημιουργικά πνεύματα και θα τα βοηθήσει να πειραματιστούν με νέες ιδέες. Καθώς συνεχίζεται αυτή η καινοτομία, υπάρχει επίσης η ελπίδα ότι οι νέοι τρόποι σκέψης και τα έργα και οι λύσεις που προωθούν, θα βοηθήσουν την ελληνική οικονομία να ανακάμψει. Είναι σίγουρα μια δύσκολη στιγμή να είναι κανείς ένας νέος καινοτόμος στην Ελλάδα, αλλά είναι επίσης κάτι που δείχνει γεμάτο δυνατότητες και προσφέρει άφθονο χώρο για ανάπτυξη.