Το μέγεθος της αγοράς παιχνιδιών σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αναμένεται να φτάσει τα 17,4 δισ. δολάρια μέχρι το 2019

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 21-04-2016

Δημοσιεύτηκε Marina on Τρίτη, 2014-07-01 στις

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια τα παιχνίδια μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης θα φτάσουν σε αξία τα 17,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή η εκρηκτική αύξηση του ποσού που οι χρήστες παίζουν έχει άμεση σχέση με την αύξηση των πωλήσεων στα έξυπνα κινητά και τις ταμπλέτες. Στις μέρες μας οι άνθρωποι σπάνια αποχωρίζονται το κινητό τους, γεγονός που έχει οδηγήσει σε αύξηση της χρήσης των διαφόρων υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω αυτού.

Πλέον, στα παιχνίδια κοινωνικής δικτύωσης περιλαμβάνονται πολλά παιχνίδια τζόγου που μάλιστα αποτελούν μεγάλο μέρος της αγοράς. Αυτό οδήγησε σε αλλαγές και συγχωνεύσεις καθώς και εξαγορές εταιριών δραστηριοποιούμενων στον χώρο των παιχνιδιών κοινωνικής δικτύωσης. Ένα παράδειγμα είναι η εξαγορά της Playtika από την Caesars Interactive Entertainment το 2011 για 90 εκατ. δολάρια. Σήμερα, σχεδόν κάθε εταιρία online τζόγου έχει κάποιας μορφής συνεργασία με μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ή παρέχει η ίδια ανάλογες υπηρεσίες.

Μέσα στα επόμενα 5 χρόνια – και καθώς η τεχνολογία στα κινητά συνεχίζει να βελτιώνεται και η συμμετοχή των παικτών μεγαλώνει- η αγορά των τυχερών παιχνιδιών στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αναμένεται να μεγαλώσει κατά 16.1%.

Η νέα μελέτη, που δημοσιοποιήθηκε τον Μάιο του 2014, βρήκε πως σήμερα πάνω από 200 εκατομμύρια άνθρωποι παίζουν, είτε online ή από το κινητό τους. Ο αριθμός αυτός θα υπερδιπλασιαστεί έως το 2019 καθώς όπως αναφέρει: “Η σημερινή γενιά περνάει τον χρόνο της στο Facebook, το Twitter και το MySpace για να κοινωνικοποιηθεί με την οικογένειά της και τους φίλους της. Μάλιστα, το 50% αυτού του χρόνου το περνούν συναγωνιζόμενοι φίλους και συναδέλφους παίζοντας παιχνίδια. Γι’ αυτό, πολλές εταιρίες ανάπτυξης λογισμικού προσπαθούν να πάρουν κομμάτι αυτής της αγοράς αναπτύσσοντας παιχνίδια για τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.”