Το Facebook εξετάζει την πιθανότητα να δραστηριοποιηθεί στον χώρο των τυχερών παιχνιδιών

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 26-05-2016

Δημοσιεύτηκε Marina on Κυριακή, 2013-03-17 στις 

Το Facebook, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο παγκοσμίως, σχεδιάζει να εισέλθει στην αγορά στοιχήματος της Μεγάλης Βρετανίας. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με παρόχους online παιχνιδιών της χώρας.

Κατά τους προηγούμενους μήνες το Facebook προωθούσε δυναμικά στους παρόχους τα παιχνίδια του με τις “εικονικές μονάδες” και από εδώ και πέρα εξετάζει τρόπους να αλλάξει τα παιχνίδια αυτά ώστε να γίνονται πονταρίσματα με πραγματική χρήματα.

Φήμες θέλουν το Facebook να δίνει σύντομα την άδεια σε 8 διαφορετικούς παρόχους να ενσωματώσουν την κοινωνική δικτύωση στις υφιστάμενες εφαρμογές τους για κινητά και ταμπλέτες. Μάλιστα, λέγεται πως το Facebook έχει ήδη προσλάβει προσωπικό με αποκλειστικό αντικείμενο το λανσάρισμα παιχνιδιών πραγματικών χρημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Gamesys και η 888.com θα είναι μάλλον οι δυο πρώτοι πάροχοι που θα έρθουν σε συμφωνία με το Facebook. Με τα φρουτάκια της Gamesys διασκεδάζουν σχεδόν 2 εκατ. χρήστες κάθε μήνα και ο αντίστοιχος αριθμός για την 888.com ανέρχεται στις 700.000.

Στα μισά του 2012, το Facebook εγκαινίασε πλατφόρμα διερευνητικών συζητήσεων με σχεδόν 20 μεγάλους παρόχους, συμβουλευτικές εταιρίες, και επιχειρηματίες. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας ήταν η προώθηση των εικονικών μονάδων και της πλατφόρμας παιχνιδιών του Facebook που χρησιμοποιείται με επιτυχία από εφαρμογές παιχνιδιών κοινωνικής δικτύωσης όπως Bingo Blitz, Zynga και Double Down Casino.

Πηγές, με άμεση συμμετοχή στις συζητήσεις, αναφέρουν ότι τα παιχνίδια πραγματικών χρημάτων θα μπορούσαν να λανσαριστούν ήδη μέσα στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Άλλες λεπτομέρειες της συμφωνίας, όπως το μερίδιο που θα έχουν οι πάροχοι και το Facebook επί των κερδών, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Σήμερα, το Facebook συγκεντρώνει το 30% των καταθέσεων εικονικών μονάδων από τις ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του. Για την ώρα, οι παίκτες στο Facebook δεν μπορούν να εισπράξουν σε πραγματικά χρήματα τα κέρδη που αποκομίζουν από τα παιχνίδια αλλά με το σχέδιο που προωθείται αυτό θα αλλάξει καθώς τις καταθέσεις και αναλήψεις θα τις διαχειρίζεται ο πάροχος.

Εάν το νέο μοντέλο συνεργασίας του Facebook με τους παρόχους αποδεχτεί επιτυχές στο Ηνωμένο Βασίλειο, άλλες αγορές αναμένεται να ακολουθήσουν σύντομα προσφέροντας στους παίκτες και τους παρόχους ένα νέο πεδίο επικερδών επενδύσεων.