Τι Θα Μπορούσε Το Brexit Nα Σημαίνει Για Τη Βιομηχανία Τυχερών Παιχνιδιών

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 06-12-2018

Το Brexit και η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιώνΜια σκληρή έξοδος από την ΕΕ θα μπορούσε να έχει απρόβλεπτες συνέπειες για τους φορείς τυχερών παιχνιδιών. Εκτός από την τρέχουσα σκληρή γραμμή που παίρνει η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου, το Brexit θα μπορούσε να κάνει τη βιομηχανία να συρρικνωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε ορισμένες εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου να μην είναι σε θέση να επιβιώσουν.

Η ΕΕ Κατά των Κανονισμών WOT

Μία από τις πρώτες ανησυχίες είναι ότι, σε περίπτωση μιας σκληρής εξόδου, οι εμπορικοί νόμοι μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ θα επανέλθουν στους κανόνες του ΠΟΕ. Σύμφωνα με αυτούς τους κανόνες, τα τυχερά παιχνίδια δεν περιλαμβάνονται σε καμία εμπορική συμφωνία και ως αποτέλεσμα δεν θα εξασφαλιστούν οι διασυνοριακές υπηρεσίες. Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ αδυνατούν να καταλήξουν σε συμφωνία, η ΕΕ θα μπορούσε απλώς να απαγορεύσει σε οποιαδήποτε βρετανική εταιρεία να προσφέρει υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών οποιουδήποτε είδους στους πολίτες της ΕΕ.

Αυτό θα μειώσει σημαντικά τα έσοδα πολλών εταιρειών. Μερικές έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούν γραφεία στη Μάλτα. Αυτό είναι σοβαρό για περιοχές όπως το Γιβραλτάρ, των οποίων η οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών. Επιπλέον, το Γιβραλτάρ βασίζεται στην Ισπανία για ένα μεγάλο ποσοστό του εργατικού δυναμικού της. Η Ισπανία θα μπορούσε να καταστήσει τη διέλευση των συνόρων δύσκολη ως αδύνατη, το οποίο θα είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο χιλιάδες απώλειες θέσεων εργασίας, αλλά και οι πολίτες δεν θα μπορούσαν να έχουν εύκολη πρόσβαση στις κύριες υπηρεσίες χερσαίων μεταφορών.

Για να αντιμετωπίσει αυτές τις δυνατότητες, ο επικεφαλής υπουργός του Γιβραλτάρ Fabian Picardo, απευθύνθηκε απευθείας στην Ισπανία. Οι δύο χώρες έχουν καταλήξει σε μια συμφωνία που σε περίπτωση μιας σκληρής εξόδου, η σημερινή ρύθμιση θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη.

Το Γιβραλτάρ είναι το σπίτι για 30 διαδικτυακά καζίνο και εταιρείες τυχερών παιχνιδιών.

Δυστυχώς, οι πιθανές επιπτώσεις ενός Brexit έχουν κάνει πολλές επιχειρήσεις να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στη Μάλτα. Ακόμα και η βρετανική εταιρεία William Hill προετοιμάζεται για τις επόμενες αλλαγές και έκανε πρόσφατα μια προσφορά για την αγορά της MRG. Η MRG λειτουργεί εκτός της Στοκχόλμης και της Μάλτας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι αμετάβλητο προς το παρόν

Προς το παρόν, η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθεί να δείχνει αύξηση και οι προβλέψεις δεν αντικατοπτρίζουν τις ανησυχίες γύρω από το Brexit. Η άμεση ανησυχία είναι η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει το μέγιστο ποσό συμμετοχής σε FOBT από 100 £ σε 2 £. Η William Hill έχει ήδη δηλώσει απώλεια 820 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας μετά από την ανακοίνωση για τα FOBT.

Ως αποτέλεσμα της μείωσης των κερδών και του κρατικού φόρου από την πολύ σημαντική μείωση συμμετοχής του κράτους, η βρετανική κυβέρνηση θα εφαρμόσει υψηλότερους φόρους και σε άλλες δραστηριότητες τυχερών παιχνιδιών. Με αυτά τα δεδομένα, η διοίκηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα λειτουργεί χωρίς έλλειμμα λόγω της μείωσης των δαπανών.

Πηγή:

https://www.vegasslotsonline.com/