Σύγκριση των Κορυφαίων Παραλλαγών του Μπλακτζάκ

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 02-02-2016
Δημοσιεύτηκε Marina on Παρασκευή, 2013-09-27 στις

Το να ξέρετε πότε να χτυπήσετε, να χωρίσετε και να σταματήσετε είναι σημαντικό για την επιτυχία σας στο blackjack.

Ως Blackjack θεωρείται ολόκληρο το σύνολο των παιχνιδιών που έχουν σαν σκοπό να κερδίσει κανείς τον ντίλερ χωρίς να καεί. Και ο στόχος φυσικά είναι να φέρει κανείς το περίφημο Άσος και Βαλές ή τουλάχιστον 21. Εδώ θα δείτε πως οι παραλλαγές του blackjack εκπληρώνουν τον στόχο τους:

Spanish 21 – τι θα πρέπει να ξέρετε

Στη συγκεκριμένη παραλλαγή δεν υπάρχουν 10αρια. Αυτό αφαιρεί το πλεονέκτημα από τον παίκτη αλλά οι κανόνες του παιχνιδιού τον αποζημιώνουν με πολλά έξτρα όπως:

Το Late Surrender με το οποίο, οποιαδήποτε στιγμή, μπορείτε να επιλέξετε να πάτε πάσο με μόνη απώλεια το μισό του στοιχήματος σας.

Το Re-split με το οποίο οι παίκτες μπορούν να χωρίσουν Άσους και επίσης τα Double ή Re-Double μετά το χωρισμό οποιουδήποτε ζεύγους.

Επειδή δεν υπάρχουν 10αρια είναι λιγότερο πιθανό να καεί κανείς με λιγότερα φύλλα, οπότε οι παίκτες μπορούν επίσης να τραβήξουν περισσότερα φύλλα.

Επιτρέπονται τα έξτρα πονταρίσματα και τα παιχνίδια μπόνους

Το Blackjack Switch σας πετάει το μπαλάκι

Δεν υπάρχει τίποτα συνηθισμένο στο Blackjack Switch. Αυτό το παιχνίδι έχει πολλούς περίεργους και υπέροχους κανόνες όπως ότι οι παίκτες λαμβάνουν 2 φύλλα και μπορούν να αλλάξουν το 2ο φύλλο σε κάθε χέρι. Ο παίκτης ευνοείται από αυτό αλλά ο ντίλερ μπορεί να ακυρώσει οποιοδήποτε χέρι με 22.

Συμβουλές και Κόλπα για τα διάφορα στυλ Blackjack

Το Las Vegas Strip Blackjack επιτρέπει στους παίκτες να διπλασιάσουν οποιονδήποτε αρχικό συνδυασμό 2 φύλλων. Όμοια ζεύγη μπορούν να χωριστούν, να χωριστούν ξανά αλλά ακόμα και να τραβήξετε άλλο φύλλο μετά από αυτά. Αλλά όχι με Άσους γιατί αυτοί μόνο επιτρέπουν ένα χτύπημα για κάθε Άσο. Με το Atlantic City Blackjack, οι παίκτες μπορούν να διπλασιάσουν οποιονδήποτε αρχικό συνδυασμό 2 φύλλων. Και τα όμοια φύλλα μπορούν να χωριστούν αλλά μία μόνο φορά. Ο διπλασιασμός μετά τον διαχωρισμό επιτρέπεται.

Το European Blackjack επιτρέπει τον διπλασιασμό μόνο στα σύνολα από 9 ως 11. Μόνο τα ολόιδια ζευγάρια μπορούν να χωριστούν. Οι χωρισμένοι Άσοι μόνο επιτρέπουν 1 χτύπημα για κάθε Άσο. Και ο διπλασιασμός επιτρέπεται μετά το χώρισμα. Στο American Blackjack αν το ανοικτό φύλλο του ντίλερ είναι Άσος ή φύλλο αξίας 10, τότε ο ντίλερ ψάχνει για blackjack πριν αρχίσει να παίζει ο παίκτης. Και αν ο ντίλερ κάνει blackjack, τότε το παιχνίδι τελειώνει για τον παίκτη.

Στο European Blackjack ο ντίλερ παρ’ όλα αυτά δεν ψάχνει για blackjack. Έτσι ο παίκτης μπορεί να κάνει την κίνηση (όχι για τα αρχικά φύλλα). Το δεύτερο φύλλο του ντίλερ εμφανίζεται μόνο όταν ο παίκτης ολοκληρώσει την κίνησή του/της. Αλλά αν ο ντίλερ έχει blackjack, όλοι οι παίκτες καίγονται, είναι απλό!