Πώς να μαντέψετε σωστά τους αριθμούς στο Λόττο

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 21-04-2016

Δημοσιεύτηκε Marina on Σάββατο, 2014-04-05 στις

Είναι δυνατόν, αλήθεια, να μαντέψουμε σωστά τους αριθμούς μιας λοταρίας? Κι όμως η απάντηση φαίνεται πως είναι καταφατική, εάν αναλογιστεί κανείς τον Βραζιλιάνο μαθηματικό Renato Gianella που σε πρόσφατα δημοσιευμένο άρθρο του υποστηρίζει πως κάποιες ομάδες αριθμών είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν από άλλες.

Αυτός ο πρωτάκουστος ισχυρισμός θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς τον τρόπο που βλέπουμε την κληρωτίδα – έτσι δεν είναι; Έχουμε δίκαιες πιθανότητες επιτυχίας; Μπορούμε να τις βελτιώσουμε; Εξακολουθεί να θεωρείται ‘τυχερό παιχνίδι’ εάν με την επιλογή συγκεκριμένων συνδυασμών από αριθμούς μπορούμε να μαντέψουμε το αποτέλεσμα;

Όπως υποστηρίζει ο Gianella στο άρθρο του, “Θα δείτε πως το να κερδίσετε το λόττο δεν είναι καθαρά θέμα τύχης: έχοντας στην διάθεσή σας τις σωστές πληροφορίες θα μπορείτε να δημιουργείτε μια στρατηγική παιχνιδιού. Θα σας δείξουμε πώς να παίξετε με έναν πολύ απλό και εύκολο τρόπο, βασισμένο στο γεγονός πως το αποτέλεσμα μιας λοταρίας υπάγεται σε ένα συγκεκριμένο πρότυπο συμπεριφοράς.”

Με άλλα λόγια, ο Renato Gianella πιστεύει πως έχει αποδείξει ότι μπορεί κανείς να βελτιώσει τις πιθανότητές του να νικήσει το λόττο και να αναπτύξει την ικανότητα πρόβλεψης των αριθμών που θα βγάλει η κληρωτίδα.

Ο Gianella έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα για να υποστηρίξει τη θεωρία του. Αυτή χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο εργαλείο πρόβλεψης για να διαχωρίσει τους διάφορους αριθμούς σε κατηγορίες και χρωματικές ομάδες. Οι παίκτες λοταρίας μπορούν να εισάγουν τους αριθμούς τους στην μηχανή πρόβλεψης και θα λάβουν ένα αποτέλεσμα που θα τους αποκαλύπτει την πιθανότητα που έχουν να κερδίσουν με τον συγκεκριμένο συνδυασμό.

Ο Gianella παραδέχεται, ωστόσο, ότι το σύστημα που δημιούργησε δεν εγγυάται τίποτε: “Όλα τα πονταρίσματα έχουν τις ίδιες πιθανότητες, αλλά η παρακολούθηση και μελέτη της συμπεριφοράς των διαφορετικών ομάδων αριθμών μπορεί να δώσει το μικρό πλεονέκτημα που χρειάζεται κάποιος για να νικήσει.”

Με την μέθοδό του ο Gianella υποστηρίζει λοιπόν πως ενώ θεωρητικά όλοι οι αριθμοί έχουν την ίδια πιθανότητα εμφάνισης, δεν ισχύει το ίδιο για τους συνδυασμούς των αριθμών αυτών – γεγονός που κάνει λίγο πιο εύκολη την προσπάθεια του παίκτη να μαντέψει τον μαγικό συνδυασμό που θα βγάλει η κληρωτίδα.

Μπορεί λοιπόν να μην μπορούμε να μαντέψουμε επακριβώς τον νικηφόρο συνδυασμό, εντούτοις η μέθοδος του Gianella υπόσχεται να μας φέρει λίγο πιο κοντά στον στόχο.