Ο ΟΠΑΠ Ανακοινώνει Αύξηση Των Καθαρών Κερδών Κατά 64%

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 22-11-2017

Ο ΟΠΑΠ παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξηΗ Ελληνική Εταιρεία Τυχερών Παιχνιδιών ΟΠΑΠ, ανακοίνωσε σημαντική αύξηση των καθαρών κερδών για το τρίτο τρίμηνο του 2017. Πιστεύεται ότι η αύξηση οφείλεται στην αναστροφή ορισμένων επίδικων προβλέψεων, καθώς και στην επίσημη εγκατάσταση των τερματικών τύπου VLT. Ο ΟΠΑΠ έχει την τιμή να είναι η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία στοιχημάτων στην Ευρώπη από άποψη ειδικότητας. Στην τελευταία της οικονομική έκθεση, η εταιρεία απεκάλυψε ότι τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν στα 48,1 εκατομμύρια ευρώ μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου.

Συγκριτικά, την ίδια περίοδο του 2016 παρήγαγε 29,3 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία φαίνονταν σαν ένα σημαντικό ποσοστό εκείνη την εποχή. Σύμφωνα με την έκθεση, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά ένα εκπληκτικό 64%. Οι ίδιοι απεκάλυψαν ότι αυτό οφειλόταν κυρίως σε αναστροφή επίδικων προβλέψεων όταν εκδόθηκε δικαστική απόφαση υπέρ της εταιρείας.

Ο ΟΠΑΠ Αποδίδει Την Αύξηση Στις Παιγνιομηχανές Τύπου VLT

Ο ΟΠΑΠ ξεκίνησε την ύπαρξή του ως κρατική εταιρεία τυχερών παιχνιδιών, η οποία πωλήθηκε από το κράτος το 2013. Σήμερα, ο ΟΠΑΠ εξακολουθεί να έχει δικαιώματα στη διαχείριση ενός μικρού αριθμού αθλητικών στοιχημάτων παιχνίδια και λαχεία στην Ελλάδα.

Στις αρχές του 2017, παρουσίασε επίσης ένα νέο επιχειρηματικό σχέδιο για την εισαγωγή παιγνιομηχανών τύπου VLT. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2017 η εταιρεία διέθετε συνολικά 5297 τερματικούς σταθμούς σε λειτουργία. Αυτό, σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για τη δημιουργία των ακαθάριστων εσόδων, τα οποία αυξήθηκαν κατά 12% στα 357,4 εκατομμύρια ευρώ μέχρι τα τέλη του 3ου τριμήνου.

Σε Εξέλιξη Ο Στόχος Της Επέκτασης

Ο ΟΠΑΠ πιστεύει ότι μέχρι το τέλος του τελευταίου τριμήνου θα έχουν εγκατασταθεί ακόμη περισσότερα τερματικά VLT. Ο στόχος που έχουν κατά νου είναι περίπου 10.000 τερματικοί σταθμοί σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του έτους.

Το 2016, ο προμηθευτής τυχερών παιχνιδιών με έδρα το ΗΒ, Inspired, ξεκίνησε μια συμφωνία συνεργασίας με τον ΟΠΑΠ και τα Ελληνικά Λαχεία. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Inspired παρέδωσε 4000 τερματικά λαχείων, τα οποία τέθηκαν σε λειτουργία το επόμενο έτος.

Αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο που το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε πρόσφατα ένα νόμο με στόχο τη μείωση του αριθμού των τερματικών βιντεοπαιχνιδιών στη χώρα. Επί του παρόντος, ο αριθμός των τερματικών που επιτρέπονται στην Ελλάδα είναι 35.000. Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, αυτός θα πρέπει να μειωθεί στις 25.000 μέχρι τα τέλη του 2019. Ο νόμος αποτελεί άλλη μια ακόμη μέθοδο για τη μείωση των κινδύνων από τα τυχερά παιχνίδια στη χώρα. Στόχος είναι να αποφευχθεί η επιρροή πιθανών αρνητικών επιπτώσεων των παιχνιδιών στους τοπικούς παίκτες. Ταυτόχρονα, η νομοθεσία εξέτασε και επέκτεινε την άδεια λειτουργίας του ΟΠΑΠ για άλλα οκτώ χρόνια.

Σύνδεσμος πηγής:

http://www.casinoguardian.co.uk/2017/11/15/opap-sees-64-q3-net-profit-increase-thanks-video-lottery-terminals-rollout/