Παραιτήθηκε ο CFO του ΟΠΑΠ

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 22-07-2019

Παραίτηση του CFO του ΟΠΑΠΟ Michal Houst, Επικεφαλής των Οικονομικών Εργασιών (CFO) της ελληνικής αρχής παιγνίων ΟΠΑΠ παραιτήθηκε από τον ρόλο του μετά από έξι χρόνια εργασίας στην εταιρεία. Θα αφήσει τη θέση του τον Σεπτέμβριο, καθώς και τη θέση του ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Ο Houst ανέφερε άλλες επαγγελματικές ευκαιρίες ως τον λόγο για την παραίτησή του.

Εκτενής Συνεισφορά

Ο Houst εργαζόταν ως CFO της εταιρείας από το 2013. Ως ο διευθυντής επενδύσεων του ομίλου EMMA, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ. Κατά την έναρξη του έτους, ανέλαβε ταυτόχρονα τον ρόλο του αναπληρωματικού CEO.

Με δήλωσή του, ανέφερε την απόλυτη ευχαρίστηση του για τα τελευταία έξι χρόνια που εργάστηκε στον οργανισμό. Είναι περήφανος για την επίδραση που είχε στη μεταμόρφωση της εταιρείας κατά τη διάρκεια της θητείας του. Συνέχισε, λέγοντας ότι είναι σίγουρος πως ο ΟΠΑΠ θα συνεχίσει την επιτυχημένη του πορεία στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Ο Damian Cope, CEO του ΟΠΑΠ ευχαρίστησε τον Michal για τη συνεισφορά του στην εταιρεία κατά τη διάρκεια της εξαετούς θητείας του. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την απερίσπαστη αφοσίωσή του Houst στην ανάπτυξη του ΟΠΑΠ.

Ο ΟΠΑΠ Έλαβε Προσφορά για την Πώλησή του

Η ανακοίνωση της παραίτησης έγινε λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της  προσφοράς πώλησης του ΟΠΑΠ από τον Όμιλο Sazka. Ο Όμιλος Sazka, μια εταιρεία παιγνίων και λοταρίας από την Τσεχία πραγματοποίησε μια προσφορά ύψους 2,06 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αγορά της μετοχικής πλειοψηφίας της Ελληνικής εταιρείας.

Αυτή η προσφορά αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελούσια προσφορά μετρητών χρημάτων στην Ελληνική αγορά εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια.

Η Sazka επί του παρόντος κατέχει το 33% του ΟΠΑΠ μέσω της επενδυτικής εταιρείας Emma Delta. Ο όμιλος Sazka κατέχει τη μετοχική πλειοψηφία 66.7% και επιζητεί να αγοράσει το υπολειπόμενο 67%. Παρότι ο τσέχικος όμιλος επιθυμεί να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών του ΟΠΑΠ, η εταιρεία δήλωσε ότι δεν προτίθεται να αλλάξει την τρέχουσα εμπορική στρατηγική του ΟΠΑΠ και στοχεύει να διατηρήσει τη θέση της στην ελληνική αγορά.

Δραστηριότητα του ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ ήταν αρχικά μια δημόσια επιχείρηση που ιδιωτικοποιήθηκε πλήρως όταν το κράτος προχώρησε στην πώληση του εναπομείναντος 33% στην εταιρεία Emma Group. Η εταιρεία διατηρεί τα δικαιώματα διενέργειας λοταριών και αθλητικού στοιχηματισμού στη χώρα. Βρίσκεται σε λειτουργία από το 1958 και προσφέρει υπηρεσίες λοταρίας, αθλητικό στοιχηματισμό, εικονικά αθλήματα, κάρτες σκρατς και στοιχηματισμό ιπποδρόμου.

Η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης αντικαταστάτη για τον Houst και θα παράσχει πληροφορίες για τον νέο διορισμό σύντομα. Η μετοχή του ΟΠΑΠ παρουσίασε πτώση κατά 1,03 μετά από την ανακοίνωση της παραίτησης, αλλά έκτοτε έχει σταθεροποιηθεί.