Ο ΟΠΑΠ Σημειώνει Ανάπτυξη Κατά Το 1ο Τρίμηνο

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 23-06-2017

Ο ΟΠΑΠ σημειώνει μεγάλη ανάπτυξη κατά το 1ο τρίμηνο του 2017Ο Ελληνικός μονοπωλιακός οργανισμός τυχερών παιχνιδιών ΟΠΑΠ, έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017. Η εταιρεία σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 5,3% που έφτασαν τα 358,9 εκατομμύρια ευρώ. Αυτές υπερβαίνουν τα 340,7 εκατομμύρια ευρώ της ίδιας χρονικής περιόδου του 2016 και αποτελούν απόδειξη της ευημερίας της επιχείρησης.

Ο Δείκτης EBITDA του ΟΠΑΠ ανήλθε σε 78,5 εκατομμύρια ευρώ κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και είναι σήμερα μειωμένος κατά 0,4% από το προσαρμοσμένο πρώτο τρίμηνο του 2011 που ήταν στα 78,8 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, η εταιρεία δεν ανησυχεί γι' αυτή τη μικρή μείωση, καθώς είναι σε θέση να προσδιορίσει τους λόγους και δήλωσε ότι οφείλεται σε δαπάνες ανάπτυξης που συνδέονται τόσο με την εγκατάσταση των παιγνιομηχανημάτων VLT όσο και με την υλοποίηση νέων έργων γενικά. Επίσης, η απεργία των πρακτόρων είχε μικρό αντίκτυπο, οπότε ο ΟΠΑΠ δεν ανησυχεί για τη μικρή πτώση του EBITDA, επειδή μπορεί να εξασφαλίσει ότι θα επιστρέψει στην ανοδική πορεία στο μέλλον.

Ανάπτυξη σε Αρκετούς Τομείς

Η ανάπτυξη του ΟΠΑΠ φαίνεται να έχει μια σταθερή ανοδική τροχιά σε αρκετούς τομείς. Ο τομέας αθλητικών στοιχημάτων της εταιρείας παρουσίασε αύξηση 6,9% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2016 και ο τομέας των λαχείων αυξήθηκε κατά 10,9% κατά την ίδια χρονική περίοδο. Και οι δύο αυτοί τομείς είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικοί, οπότε η ανάπτυξη είναι κάτι που πρέπει να επιδοκιμάζεται και είναι σίγουρα κάτι, για το οποίο ο ΟΠΑΠ είναι πολύ ευτυχής.

Ο ΟΠΑΠ Παίρνει Θέση

Ο Damian Cope, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, σχολίασε εκτενώς την εντυπωσιακή ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου. Είπε ότι, παρά τις προκλήσεις στο σημερινό εγχώριο οικονομικό περιβάλλον, η εταιρεία κατάφερε να επιτύχει αυτό που ισοδυναμούσε με εντυπωσιακή αύξηση των Καθαρών Εσόδων προ Εισφορών (GGR) το πρώτο τρίμηνο. Είπε ότι στην ανάπτυξη συνέβαλε η συνεχής αύξηση των πωλήσεων δελτίων «Σκρατς» και η ισχυρή απόδοση του τομέα αριθμολαχείων.

Πρόσθεσε ότι, ταυτόχρονα, η λειτουργική κερδοφορία του ΟΠΑΠ παρέμεινε οριακά υψηλότερη, παρά το γεγονός ότι είχαν προστεθεί έξοδα από την εφαρμογή νέων προϊόντων.

Προς το Μέλλον και Προς τα Πάνω

Ο ΟΠΑΠ προχωρά τώρα ολοταχώς στην υλοποίηση όλων των στρατηγικών προτεραιοτήτων του, ενώ η εγκατάσταση των μηχανών VLT είναι σε πλήρη εξέλιξη, τα εικονικά του παιχνίδια έχουν εισαχθεί σε όλο σχεδόν το δίκτυο λιανικής πώλησης και προχωρούν ικανοποιητικά και το πρόγραμμα μετασχηματισμού της τεχνολογίας του επιταχύνεται. Η νέα διάρθρωση προμηθειών των πρακτόρων του έχει τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο και αυτό έχει συμβάλει στην ομαλότερη λειτουργία.

Κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου 2017, η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην αξιοποίηση αυτού που έχει ήδη επιτύχει και θα εξασφαλίσει την παραμονή της στη σωστή τροχιά με την παράδοση όσων έχει αποκαλέσει «όραμα του 2020. 

 

Source Link: http://www.igamingbusiness.com/news/opap-reveals-revenue-growth