Ο ΟΠΑΠ Ανακοίνωσε Ένα Πολύ Θετικό 1ο Μισό για το 2019

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 17-09-2019

Το 2019 είναι ένα καλό έτος για τον ΟΠΑΠΣύμφωνα με αναφορές, ο ΟΠΑΠ, ο Ελληνικός οργανισμός διαχείρισης τυχερών παιχνιδιών και λοταρίας εμφάνισε σημαντική αύξηση τζίρου για το πρώτο μισό του 2019. Γενικά, βρίσκεται σε σαφώς καλύτερο επίπεδο από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενη έτους, με αύξηση περίπου 5,7%.

Το τμήμα λοταρίας του ΟΠΑΠ παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση τζίρου, με αρκετά σημαντική διαφορά, για το πρώτο μισό του έτους. Εμφάνισε ανάπτυξη 2,1%, που αντιστάθμισε ορισμένα από τα πιο αδύναμα τμήματα της εταιρείας. Αυτά περιλαμβάνουν τον αθλητικό στοιχηματισμό, καθώς και τα παθητικά και τα άμεσα παιχνίδια, που παρουσίασαν μείωση κατά 5,2% και 7,6% αντίστοιχα.

Τα Κέρδη των Τερματικών Βίντεο Λοταρίας

Η λοταρία είναι ο ξεκάθαρος νικητής για τον ΟΠΑΠ έως τώρα για το 2019. Ωστόσο, στο επίκεντρο βρέθηκε μια συγκεκριμένη ενότητα της λοταρίας: τα τερματικά βίντεο λοταρίας, γνωστά ως VLT. Αυτός ο τομέας παρουσίασε αύξηση κατά το εντυπωσιακό 56,5%, από 89,4 εκατομμύρια Ευρώ για το εξάμηνο Ιανουάριος-Ιούνιος 2018, σε 139,9 εκατομμύρια Ευρώ για την αντίστοιχη χρονική περίοδο του τρέχοντος έτους.

Ο ΟΠΑΠ έχει εγκαταστήσει 20.035 τερματικά βίντεο λοταρίας σε έναν μεγάλο αριθμό χερσαίων εγκαταστάσεων, που περιλαμβάνουν 365 αίθουσες παιγνίων και 1952 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Μείωση Εξόδων για Αύξηση των Κερδών

Ένας ακόμα λόγος που ο ΟΠΑΠ παρουσίασε σημαντική αύξηση στον τζίρο για το πρώτο μισό του έτους είναι η απόφαση να μειωθούν τα έξοδα της εταιρείας, τα οποία μειώθηκαν από 147,1 εκατομμύρια Ευρώ για το 2018, σε 138,4 εκατομμύρια Ευρώ φέτος, μέσω στρατηγικού σχεδιασμού. Η εταιρεία κατάφερε να μειώσει τα λειτουργικά έξοδά της κατά 13% και τα έξοδα για λόγους μάρκετινγκ κατά 8,8%.

Η μισθοδοσία της εταιρείας παρουσίασε μια μικρή αύξηση, που οφείλεται όμως στο νέο πρόγραμμα εθελοντικής αποχώρησης, βάσει του οποίου η εταιρεία έπρεπε να καταβάλει αποζημίωση στους υπαλλήλους που επέλεξαν να αποχωρήσουν. Το συγκεκριμένο μέτρο αποτέλεσε σημαντικό έξοδο κατά αυτό το χρονικό σημείο, αλλά υπολογίζεται ότι θα μειώσει το συνολικό ποσό μισθοδοσίας για το τρέχον έτος.

Τα Σχέδια του ΟΠΑΠ για το 2020

Ο Damian Cope, διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, δημοσίευσε μια ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι είναι ικανοποιημένος από την απόδοση της εταιρείας έως τώρα για το 2019 και πιστεύει ότι θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο καθώς το έτος πλησιάζει στο τέλος του. Επίσης, δήλωσε ότι βρίσκονται στον σωστό δρόμο για να πραγματοποιηθεί το όραμα της εταιρείας, που θέλει ο ΟΠΑΠ να γίνει ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς ψυχαγωγίας και παιγνίων στον κόσμο, για το έτος 2020. Ο ΟΠΑΠ ενδιαφέρεται να αναπτύξει περαιτέρω το κομμάτι του online στοιχηματισμού μελλοντικά, καθώς αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέρος του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο. Το άλλο σκέλος της επιχείρησης που στοχεύουν να αναπτύξουν περαιτέρω είναι η λοταρία.

Ο ΟΠΑΠ ενδέχεται επίσης να βρεθεί υπό νέα ιδιοκτησία για το 2020. Τον Ιούλιο, το Sazka Group (μια Τσέχικη εταιρεία παιγνίων και λοταρίας) υπέβαλε προσφορά για την αγορά του ΟΠΑΠ. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση αναφορικά με το εάν έχει οριστικοποιηθεί κάποια συμφωνία, ή πότε πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο.