Ο ΟΠΑΠ Αυξάνει Τη Συμμετοχή Του Στο Stoiximan

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 10-01-2019

Ο Όμιλος Stoiximan υπογράφει συμφωνία με τον ΟΠΑΠΟ ελληνικός Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Α.Ε., ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα και από τους σημαντικότερους στον κλάδο παγκοσμίως, έχει συνάψει νέα συμφωνία με τον Όμιλο Stoiximan με σκοπό την απόκτηση μεριδίου 51% των δραστηριοτήτων του στην Κύπρο και την Ελλάδα, έναντι συνολικού τιμήματος 94,86 εκατ. ευρώ. 

Η συμφωνία προβλέπει ότι η OPAP Investment αποκτά το μερίδιο της GML Interactive, η οποία είναι θυγατρική της μητρικής εταιρείας TCB Holdings. Αυτό σημαίνει ότι τώρα θα έχουν από κοινού τον έλεγχο της επιχείρησης, μαζί με τους υφιστάμενους μετόχους. Αυτή είναι συνέχεια της συμφωνίας που προέβλεπε την απόκτηση από τον Όμιλο μεριδίου 36,75% της Stoiximan και ανακοινώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, έναντι συνολικού τιμήματος 50 εκατ. ευρώ. 

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η οποία ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2018, η ΟΠΑΠ και η TCB συνήψαν προσύμφωνο που θα επιτρέπει τον έλεγχο της Κυπριακής και της Ελληνικής Επιχείρησης. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της Stoiximan προέρχεται από αυτές τις δύο αγορές, αν και δραστηριοποιείται επίσης στη ρουμανική και τη γερμανική αγορά χάρη στη μάρκα της Betano.

Οι Απόψεις Του Cope Και Του Δασκαλάκη

Σχολιάζοντας τη συμφωνία αυτή, ο Damien Cope, Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ, δήλωσε ότι η στρατηγική επένδυση της εταιρείας του συμπληρώνει τις δραστηριότητές της στο διαδίκτυο, ενώ ταυτόχρονα της δίνει μια online παρουσία σε διεθνές επίπεδο. Είπε ότι ο Όμιλος έχει αποδείξει την αξία του ως sportsbook online φορέας εκμετάλλευσης και ότι ο οργανισμός του ήταν πολύ ευτυχής που συνεργάστηκε μαζί τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stoiximan Γιώργος Δασκαλάκης, είχε επίσης μόνο θετικά να πει για τη νέα σχέση. Έφτασε να πει ότι η νέα υποστήριξη που θα λάβει θα επιτρέψει στην εταιρεία του να επιδιώξει τους δικούς της στόχους όσον αφορά στην ανάπτυξη. Πρόσθεσε ότι η εταιρική σχέση θα επιτρέψει στον οργανισμό του να επιταχύνει την ανάπτυξή του στις διεθνείς αγορές, ενώ θα εργάζεται παράλληλα για να εντείνει τη στρατηγική του εστίαση στην τεχνολογία. Ο Δασκαλάκης ανέφερε ότι το όραμα της εταιρίας του είναι να καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας παιχνιδιών της Ευρώπης, διατηρώντας παράλληλα τον ελληνικό χαρακτήρα της. Δήλωσε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση, διαβεβαιώνοντας ότι διατηρεί την ίδια αφοσίωση και πάθος που είχε μέχρι τώρα.

Η εξαγορά αυτή υπέκειτο σε μια διαδικασία δέουσας επιμέλειας, ή οποία έχει πλέον ολοκληρωθεί. Τώρα περιμένουν να λάβουν την άδεια από τις ελληνικές και κυπριακές αρχές κανονιστικών και αντιμονοπωλιακών τυχερών παιχνιδιών.

Πηγή:

http://www.igamingbusiness.com/