Αναφορά του EGBA Δείχνει Ανάπτυξη του Online Στοιχηματισμού

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 17-12-2019

Ανάπτυξη του online στοιχηματισμούΟ Ευρωπαϊκός Οργανισμός Παιγνίων και (EGBA) δημοσίευσε μια νέα αναφορά που εξετάζει λεπτομερώς τον κλάδο του στοιχηματισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πιο σημαντικό στατιστικό στοιχείο που προκύπτει από την αναφορά είναι η σημαντική ανάπτυξη στον τομέα των online παιχνιδιών. Ο EGBA πιθανολογεί ότι ο τομέας ενδέχεται να αξίζει έως και 30 δισεκατομμύρια ευρώ στην ΕΕ μέχρι το 2022.

Τα Online παιχνίδια ήταν υπεύθυνα για το 23,2% του συνολικού τζίρου στον κλάδο του στοιχηματισμού στην ΕΕ για το 2018, που αντιστοιχεί σε ένα ποσό ύψους 22,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Βάσει της πορείας του τομέα και των παγκόσμιων τάσεων στον στοιχηματισμό και την online χρήση του, τα έσοδα ενδέχεται να συνεχίσουν να αυξάνονται προς το ποσό των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ανάλυση των Στατιστικών

Εντός του κλάδου των online παιχνιδιών, ο αθλητικός στοιχηματισμός ήταν η πιο δημοφιλής κατηγορία στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ. Προσέλκυσε το 42,5% της αγοράς, ενώ τα κλασικά παιχνίδια καζίνο και οι κουλοχέρηδες έλαβαν το 32,4%. Στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι online λοταρίες με 12,6% και τα παιχνίδια πόκερ έλαβαν ακόμα 5%, με το μπίνγκο να καταλαμβάνει μερίδιο 4,3% και το εναπομένον ποσοστό καλύφθηκε από τα λοιπά παιχνίδια δεξιοτήτων.

Η αναφορά επίσης έλεγξε τους αριθμούς των παικτών και των στοιχημάτων. Περίπου 16,5 εκατομμύρια παίκτες στοιχημάτισαν συνολικά 31,6 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2018 – τη χρονική περίοδο της αναφοράς. Πέρα από τα στοιχήματα που πραγματοποιήθηκαν, καταμετρήθηκαν 320 εκατομμύρια online πληρωμές. Αυτές περιελάμβαναν αναλήψεις και καταθέσεις από και προς λογαριασμούς παικτών. Η πλειονότητα των παικτών στην ΕΕ χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικό υπολογιστή για τα online παιχνίδια τους, σε ποσοστό 57%, με το 43% να χρησιμοποιεί φορητές συσκευές. Η αναφορά σημείωνε ότι ενδέχεται οι φορητές συσκευές να πάρουν την πρωτιά από τους ηλεκτρονικές υπολογιστές τα επόμενα χρόνια.

Ο EGBA ανέλυσε τους αριθμούς και ανά κάθε κράτος μέλος της ΕΕ. Το ΗΒ έχει μακράν το μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών online παιχνιδιών, με 34,2%. Το επόμενο μερίδιο πηγαίνει στη Γερμανία με μόνο 11,1%. Η Γαλλία και η Ιταλία βρίσκονται κοντά στην 3η και την 4η θέση με 8,8 και 8,1% αντίστοιχα. Την κορυφαία πεντάδα ολοκληρώνει η Σουηδία με ποσοστό 5,2%.

Αναζητώντας ένα Τυποποιημένο Πλαίσιο Λειτουργίας

Ένας από τους λόγους για τη δημιουργία της αναφοράς από τον EGBA είναι ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ένα τυποποιημένο πλαίσιο λειτουργίας κανονισμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο οργανισμός έχει καταθέσει το αίτημα πολλές φορές, με την πιο πρόσφατη να έχει πραγματοποιηθεί αυτόν τον Σεπτέμβριο.