Τα Παράνομα Τυχερά Παιχνίδια Δημιουργούν Ακόμη Θέματα

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 06-12-2016

Παράνομη καταστολή τυχερών παιχνιδιών στην ΕλλάδαΗ νομιμοποίηση των online τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα είναι μια πρόσφατη εξέλιξη που έχει συγκεντρώσει αρκετό ενδιαφέρον τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από τους παίκτες. Στα τέλη του τρέχοντος έτους, ανακοινώθηκε η νέα ελληνική νομοθεσία όπου επιτρέπει να εκδίδονται άδειες ηλεκτρονικού παιχνιδιού από διεθνείς φορείς, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τα αυστηρά κριτήρια που καθορίζονται από τις εν λόγω αρχές.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, υπήρξε η κινητήρια δύναμη πίσω από τη νομιμοποίηση του iGaming στη χώρα. Ο Αλεξιάδης θεώρησε ότι το προηγούμενο ρυθμιστικό καθεστώς στην Ελλάδα ήταν μια αποτυχία, σημειώνοντας ότι είχε μόνο μια μικρή συμβολή 60.000 € στον κρατικό κορβανά τα τελευταία χρόνια.

Έτσι, η νέα νομοθεσία έχει σχεδιαστεί για να μεταρρυθμίσει την κατάσταση του iGaming στη χώρα και με την ελπίδα να δημιουργήσει κάποια πολύ αναγκαία έσοδα για το κράτος. Οι νέοι νόμοι έχουν γίνει επίσης πιο ελκυστικοί και οικονομικά βιώσιμοι για τους μεγάλους διεθνείς φορείς εκμετάλλευσης ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Έλληνες παίκτες.

Επιδρομή σε Παράνομο Online και Στεγασμένο Χώρο Τυχερών Παιγνιδιών

Παρά τις αλλαγές αυτές στις άδειες των online τυχερών παιχνιδιών, πολλές περιπτώσεις παράνομων τυχερών παιχνιδιών εξακολουθούν να αποκαλύπτονται σε όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο. Για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες, η Κυπριακή Αστυνομία έκανε επιδρομή σε έναν παράνομο τόπο τυχερών παιχνιδιών που παρέχει τόσο online όσο και στεγασμένες υπηρεσίες χωρίς άδεια.

Η παράνομη λειτουργία βασίστηκε στην κωμόπολη Πέγεια, στην επαρχία της Πάφου, και η αστυνομία ανακάλυψε τραπέζια με χαρτιά και πρόσθετα αποδεικτικά στοιχεία λειτουργίας τυχερών παιχνιδιών. Επίσης βρήκε 12 υπολογιστές που ήταν εξοπλισμένοι με παράνομο λογισμικό online τυχερών παιχνιδιών, οι οποίοι κατασχέθηκαν ως ενοχοποιητικά στοιχεία.

Η νομιμοποίηση του iGaming μπορεί να εξαλείψει τις μελλοντικές δράσεις παράνομων τυχερών παιχνιδιών

Δεκαεπτά άτομα συνελήφθησαν και απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για διοργάνωση και λειτουργία παράνομων τυχερών παιχνιδιών. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο, μέλη της μονάδας πρόληψης και καταστολής του εγκλήματος στην Πάφο, διεξήγαγαν την εν λόγω έρευνα ύστερα από εντολή του δικαστηρίου.

Εκεί βρήκαν τους 12 υπολογιστές που κατασχέθηκαν, στους οποίους εμφανιζόντουσαν τα τυχερά παιχνίδια στις οθόνες τους. Οι εγκληματολογικές έρευνες στους κατασχεμένους υπολογιστές δεν έχουν ακόμα πραγματοποιηθεί, αλλά θα προσφέρουν περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία.

Αντίθετα, αρκετά μεγάλα διεθνή online καζίνο και στοιχηματικές εταιρείες έχουν πλέον λάβει άδειες για να λειτουργήσουν στην Ελλάδα. Χάρη στη νέα νομοθεσία της χώρας σχετικά με τα online τυχερά παιχνίδια, οι Έλληνες παίκτες έχουν τώρα ένα πολύ ευρύτερο φάσμα νόμιμων επιλογών στα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια όπου μπορεί, τελικά, να δούμε τις παράνομες δραστηριότητες, όπως αυτή στην Πάφο, να είναι πλέον περιττές.