Έλληνας Επιχειρηματίας Μηνύει την Tipico

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 30-10-2019

Μήνυση προς την TipicoΟ Έλληνας επιχειρηματίας Αντώνιος Σταμπολίδης έχει βάλει στο στόχαστρο την εταιρεία πώλησης υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών και στοιχηματισμού Tipico. Ο Σταμπολίδης είναι επικεφαλής της Chadborn Holdings, ενός νομικού προσώπου που έχει στην κατοχή του συνολικά 10 καταστήματα της Tipico στην Αυστρία. Η σύγκρουση του επιχειρηματία με την εταιρεία οφείλεται στην καταγγελία από μέρους του ότι η Tipico διενήργησε απάτη τροποποιώντας τους όρους του συμβολαίου που είχαν υπογράψει τα δύο μέρη. Στην ουσία της, η υπόθεση αναφέρει ότι ο Σταμπολίδης πιστεύει ότι οι εκπρόσωποι της Tipico τροποποίησαν εκούσια και με δόλο τους συμφωνηθέντες όρους ενός εμπορικού συμβολαίου, προκειμένου να επωφεληθεί η εταιρεία τους.

Όχι μόνο επικαλέστηκε την αστυνομική αρχή της Μάλτας προκειμένου να διερευνήσει την υπόθεση, αλλά ο Έλληνας επιχειρηματίας μηνύει και την Tipico, καθώς και τον πρώην διευθυντή της, Oliver Voigt, για αποζημίωση ύψους $15,6 εκατομμυρίων. Ο Voigt εικάζεται ότι ήταν υπεύθυνος για τη διαχείριση της Tipico κατά τη χρονική περίοδο που πραγματοποιήθηκε η παράνομη τροποποίηση του συμβολαίου.

Δύο Συμβόλαια Πλέον

Ο Σταμπολίδης σημείωσε ότι το συμβόλαιο που υπέγραψε ο ίδιος δεν υφίσταται πλέον. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Tipico εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι χρειάστηκαν επιπλέον υπογραφές από τον επιχειρηματία, λόγω ορισμένων όρων που ζήτησε ο ίδιος να διαγραφούν, με τους οποίους φυσικά δε συμφωνούσε ο ίδιος. Ο Σταμπολίδης αναφέρει ότι η Tipico στη συνέχεια αφαίρεσε τους διαγεγραμμένους όρους και στη συνέχεια προσέθεσε νέους όρους στο συμβόλαιο, όπου είχε υπογράψει και μονογράψει ο ίδιος, σαν να είχε συμφωνήσει αυτός με τους όρους.

Ο πρόσθετοι όροι με τους οποίους δε συμφώνησε προγενέστερα, όπως δήλωσε ο επιχειρηματίας, λειτουργούν αποκλειστικά προς όφελος της Tipico και δεν επωφελούν τον ίδιο ή την Chadborn Holdings με οποιονδήποτε τρόπο. Ο Σταμπολίδης πιστεύει ότι “άλλαξαν” τους όρους “για να επωφεληθούν μόνο αυτοί.”.

Η Tipico Αρνείται τα Πάντα

Η Tipico από μέρους της αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες του επιχειρηματία. Η εταιρεία δήλωσε ότι δεν έχει να κρύψει κάτι και καλωσορίζει οποιαδήποτε έρευνα. Η δημόσια δήλωση της Tipico συμπεριλαμβάνει την πρόκληση προς τον επιχειρηματία, καθώς και την Chadborn Holdings να αποδείξουν ότι οι κατηγορίες του Σταμπολίδη είναι αληθείς.

Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση και η διαδικασία βρίσκεται, σύμφωνα με τους αρμόδιους, “εν εξελίξει”. Ο καιρός θα δείξει αν ο Σταμπολίδης έχει αποδείξεις για τις κατηγορίες ενάντια στην  Tipico.