8,5% Μείωση Των Εσόδων Για Intralot

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 05-06-2019

intralotΗ Intralot, ο πάροχος τυχερών παιχνιδιών και λαχειοφόρων αγορών στην Ελλάδα, εξέδωσε την αναφορά του πρώτου τριμήνου. Μια γρήγορη ματιά αποκαλύπτει ότι όλα δεν είναι καλά, με συνολική ετήσια μείωση 8,5% στην παραγωγή των εσόδων. Η ασθενής απόδοση είναι εμφανής σε όλους τους βασικούς κλάδους της εταιρείας· θέτοντας ερωτήματα ως προς το μέλλον της επιχείρησης, εάν συνεχίσει την τρέχουσα πορεία.

Η αναφορά καλύπτει τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, το οποίο λήγει στις 31 Μαρτίου 2019. Τα έσοδα του ομίλου για την περίοδο μειώθηκαν σημαντικά στα 192,7 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτό το σύνολο, οι μεγαλύτερες συνεισφορές προήλθαν από τη βασική δραστηριότητα, το αθλητικό στοίχημα  , το οποίο ανερχόταν στο 47,6%. Τα παιχνίδια λαχειοφόρων αγορών αντιπροσώπευαν ένα επιπλέον 40,7%, ακολουθούμενα από προϊόντα πληροφορικής στο 5,4%, τερματικά λοταρίας στο 4,1% και στρογγυλοποιημένα από τον μικρότερο συνεισφέροντα, ιπποδρομίες, οι οποίες ήταν στο 2,2%.

Ασθενέστερη Βουλγαρική Απόδοση

Προσφέροντας εξηγήσεις για την μείωση, η Intralot έσπευσε να δείξει τη δραστηριότητα της Βουλγαρίας. Ήταν εδώ όπου μια σημαντική μείωση κατά 7,4 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος μπορούσε να παρατηρηθεί στο B2C, γνωστό και ως "Licensed Operations". Αλλά ήταν εξαιτίας του εικονικού τμήματος αθλητισμού, όπως επεξηγήθηκε, όπου εφαρμόστηκε μια αναθεώρηση της στρατηγικής πληρωμών, έχοντας αποτέλεσμα την κακή απόδοση. Περαιτέρω εξήγηση δόθηκε όσον αφορά τη διακύμανση των συναλλαγματικών ισοτιμιών στην Αργεντινή, οι οποίες είχαν εξασθενήσει από το προηγούμενο έτος. Αυτό συντέλεσε στην επιπλέον μείωση των εσόδων κατά 5,7 εκατομμύρια ευρώ.

Ένας άλλος τομέας στον οποίο θα μπορούσε να κατηγορηθεί η συναλλαγματική ισοτιμία ήταν η Διεύθυνση Διαχείρισης, η οποία περιλαμβάνει το B2G, η οποία αναφέρεται και ως επιχείρηση προς την κυβέρνηση. Στην Τουρκία, όπου παρόλο που η απόδοση ήταν τεχνικά αυξημένη κατά 17% συνολικά, μετατράπηκε σε μαζική πτώση ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ μετά την πραγματοποίηση της μετατροπής σε Ευρώ. Άλλες απώλειες παρατηρήθηκαν στη Ρωσία, όπου είχε ακυρωθεί ένα συμβόλαιο, καθώς και στο Μαρόκο.

Τεχνολογία και Υποστήριξη Παρουσιάζουν Επίσης Απώλειες

Ο τομέας της τεχνολογίας και των Υπηρεσιών Υποστήριξης ήταν μια μικτή κατάσταση, με απώλειες στην Ελλάδα, λόγω της μετάβασης σε μια νέα σύμβαση, αλλά κέρδη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ανάπτυξη των Ηνωμένων Πολιτειών σε ύψος περίπου 4,8 εκατομμυρίων ευρώ, οφειλόταν σχεδόν εξ ολοκλήρου σε μια νέα σύμβαση η οποία ίσχυσε για την λοταρία του Ιλινόις, η οποία απογειώθηκε τον Φεβρουάριο. Μια ευνοϊκή συναλλαγματική ισοτιμία του Δολαρίου ΗΠΑ σε Ευρώ ενίσχυσε τα κέρδη.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intralot, Σωκράτης Κόκκαλης, σχολίασε την έκδοση της αναφοράς. Είπε ότι τα έσοδα εξακολουθούσαν να προσαρμόζονται μετά τις απώλειες διαφόρων συμβάσεων το προηγούμενο έτος και ότι ο πλήρης αντίκτυπος αυτών των αλλαγών θα ήταν πιθανώς ακόμα αισθητός σε μεταγενέστερες τριμηνιαίες αναφορές. Αλλά πρόσθεσε γρήγορα ότι η περαιτέρω ανάπτυξη στα τμήματα των Ηνωμένων Πολιτειών θα βοηθήσουν στην αντιστάθμιση των μαζικών απωλειών και θα βοηθήσουν την επιχείρηση να ξαναμπεί σε πρόγραμμα. Τα αθλητικά στοιχήματα στην Κολομβία στη Μοντάνα ήταν οι καλύτερες προοπτικές για νέες ροές εσόδων, δήλωσε, προσφέροντας κάποια ανακούφιση από αυτό το οποίο φαίνεται να είναι μια καθοδική πορεία. Η Plus Gamenet, μια συνεργασία στην Ιταλία, και μια σύμβαση με την Καναδική BCLC εμφάνισαν επίσης ενδείξεις μαζικών μελλοντικών δυνατοτήτων.

Θα υπάρξει μεγάλη αδημονία για την επόμενη τριμηνιαία αναφορά, η οποία θα αποδείξει εάν η Intralot είναι ικανή για ανάκαμψη.