Επιτυχημένο Το Κοινό Ευρωπαϊκό Παιχνίδι Πόκερ

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 25-01-2019

Υπερταμείο για το πόκερ Πριν σχεδόν έναν χρόνο δημοσιεύσαμε έναν άρθρο σχετικά με την κοινή πρωτοβουλία τριών ευρωπαϊκών χωρών, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, να συμμετέχουν από κοινού στη διοργάνωση ενός παιχνιδιού πόκερ όπου παίκτες και από τις τρεις χώρες θα συναγωνίζονται μεταξύ τους για να διεκδικήσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που θα συγκεντρώνεται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Την πρώτη διοργάνωση ανέλαβαν από κοινού η Ισπανία και η Γαλλία. Οι παίκτες από τις δύο χώρες μπόρεσαν για πρώτη φορά να συμμετέχουν σε ένα κοινό παιχνίδι χωρίς σύνορα.

Η συμφωνία με τις τελικές λεπτομέρειες και τους κανονισμούς που θα διέπουν το παιχνίδι σε ευρωπαϊκό επίπεδο ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2017. Η αγορά του παιχνιδιού πόκερ είχε παρουσιάσει κάποια ωρίμανση και οι διοργανωτές χρειάζονταν μια καινοτόμα ιδέα για να δώσουν μια νέα ώθηση και πνοή στο παιχνίδι. Η συγκέντρωση ενός μεγάλου χρηματικού ποσού που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν παίκτες από περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες θα κέντριζε το ενδιαφέρον και θα προσέλκυε μεγάλους αριθμούς από νέους και παλιούς παίκτες στα τραπέζια του αγαπημένου παιχνιδιού. Οι διοργανωτές του Πόκερ έλαβαν το πράσινο φως από τις εποπτικές αρχές τον Ιανουάριο του 2018 και το πρώτο παιχνίδι δεν άργησε καθόλου να κυκλοφορήσει. Την αρχή έκαναν η Γαλλία και η Ισπανία, αλλά μόλις μήνες μετά ακολούθησε και η Πορτογαλία.

Αργότερα τον ίδιο χρόνο, ακόμη δύο διοργανωτές έλαβαν τη σχετική άδεια και κυκλοφόρησαν και εκείνοι ένα παρόμοιο παιχνίδι. Η PartyPoker και η Winamax λειτουργούν το νέο παιχνίδι στην Ισπανία και τη Γαλλία. Μέχρι σήμερα δεν έχει διοργανωθεί κάτι στην Πορτογαλία αν και έχει δοθεί άδεια για το κοινό ευρωπαϊκό παιχνίδι πόκερ στην PokerStars.

Θετικές Εντυπώσεις

Σήμερα, έναν χρόνο μετά την πρώτη κυκλοφορία του κοινού παιχνιδιού πόκερ, οι εντυπώσεις δεν είναι παρά θετικές και μόνο θετικές. Κατά γενική ομολογία, η μεγάλη επιτυχία του παιχνιδιού φαίνεται να οφείλεται στη δυνατότητα διεκδίκησης του συνόλου των χρημάτων που είναι διαθέσιμα και από τις τρεις χώρες, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσίευσαν οι εποπτικές αρχές των χωρών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία - της γαλλικής ARJEL, της ισπανικής DGOJ και της πορτογαλικής SRIJ - η καινοτομία αυτή αποτελεί εξέλιξη στον χώρο τόσο για το παιχνίδι όσο και για τα συστήματα διοργάνωσης που υποστηρίζουν την κοινή προσπάθεια.

Και οι τρεις εποπτικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι σημειώθηκαν σημαντικά κέρδη από το ξεκίνημα του παιχνιδιού μέχρι και σήμερα, ενώ όλο και περισσότεροι παίκτες εγγράφονται για να συμμετέχουν στα τουρνουά. Πρόκειται για έναν αριθμό πολύ μεγαλύτερο από το σύνολο των παικτών που συμμετείχαν στο παιχνίδι σε καθεμιά χώρα ξεχωριστά. Οι παίκτες εμφανίζονται επίσης πιο δραστήριοι και δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Μια Πρόσκληση Για Την Ευρώπη

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης ICE για τους επαγγελματίες του χώρου που θα λάβει μέρος στο Λονδίνο, αντιπρόσωποι από τις τρεις χώρες θα φιλοξενήσουν ένα συνέδριο για το νέο παιχνίδι, όπου θα συζητηθούν οι προοπτικές του και οι ευκαιρίες για συνεργασία περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών. Και οι τρεις χώρες φαίνονται έτοιμες να συμμετέχουν από κοινού και να συνεργαστούν και με εποπτικές αρχές άλλων ευρωπαϊκών χωρών για τη δημιουργία ενός πολύ μεγαλύτερου χρηματικού ποσού που θα διατεθεί στους τελικούς νικητές.

Πηγές:

https://www.casinonewsdaily.com/