Ο Όμιλος Intralot Αναλαμβάνει Την Πλήρη Κυριότητα Της Bit8

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 31-10-2017

Ο Όμιλος Intralot Αναλαμβάνει Την Πλήρη Κυριότητα Της Bit8Ο Όμιλος Intralot (INLOT:ATH), διαχειριστής και πάροχος υπηρεσιών online gaming, αποκάλυψε πρόσφατα ότι υπέγραψε μία συμφωνία αγοράς μετοχικού κεφαλαίου ώστε να αποκτήσει επισήμως το εντυπωσιακό 65% της Bit8, εταιρείας τεχνολογίας gaming με έδρα στη Μάλτα. Η Bit8 εξαγοράστηκε από την Intralot Global Holdings BV, θυγατρική της Intralot, και η συμφωνία πλέον εξασφαλίζει στην Ελληνική εταιρεία τυχερών παιχνιδιών το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών και τον πλήρη έλεγχο της Bit8.

Η πρώτη επένδυση της Intralot στη μαλτέζικη εταιρεία gaming έγινε το 2015 μέσω της Intralot Global Holdings BV. Ο όμιλος είχε τότε εξαγοράσει ένα αρχικό μερίδιο 35% στη Bit8 αλλά, λόγω επαναλαμβανόμενων επιτυχιών, η Intralot αποφάσισε τελικά να εξαγοράσει πλήρως την εταιρεία και να αναλάβει την πλήρη κυριότητα των περιουσιακών στοιχείων και δραστηριοτήτων της.

Η ελληνική επιχείρηση παρουσιάζει σπουδαίες επιτυχίες φέτος, ανακοινώνοντας  αύξηση της τάξεως του 20,6% στα έσοδα της παγκοσμίως για το 1ο τετράμηνο, με το συνολικό ποσό να φθάνει τα €367.9 εκατομμύρια. Ο όμιλος, ο οποίος δραστηριοποιείται επίσης σε 55 ρυθμιζόμενες αγορές gaming ανά την υφήλιο, υπέγραψε τον περασμένο Ιούλιο ανανέωση ύψους $5 εκατομμυρίων του συμβολαίου με τη Vermont Lottery, επεκτείνοντας τη μεταξύ τους συμφωνία έως τις 30 Ιουνίου 2020.

Ο CEO Της Intralot Σχολιάζει Τη Συμφωνία Εξαγοράς

Ο Αντώνιος Κεραστάρης, CEO του Ομίλου Intralot, ανέφερε ότι είναι ενθουσιασμένος μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Bit8 μέσω θυγατρικής του ομίλου, η οποία εξαγορά ακολούθησε την περάτωση μίας από κοινού, διετούς διαδικασίας ανάπτυξης προϊόντων. Το πρότζεκτ, σημείωσε, εξασφάλισε στην εταιρεία του, μεταξύ άλλων, και το κορυφαίο CRM σύστημα PULSE.

Ο κος Κεραστάρης επεσήμανε ακόμα πως το PULSE αποτελεί πλέον μεγάλο τμήμα της στρατηγικής ψηφιακής αναπροσαρμογής της Intralot για τον εκσυγχρονισμό των προϊόντων λαχείου της εταιρείας, όπως επίσης και ένα στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο στο χαρτοφυλάκιό της. Επιβεβαίωσε ότι η Bit8 είναι πια πλήρες μέλος του Ομίλου Intralot, πολλά υποσχόμενη για μελλοντική επέκταση και ανάπτυξη καθώς επίσης και ότι θα διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στις «Όλα Για Τον Παίκτη» στρατηγικές σχεδιασμού προϊόντων του ομίλου.

Ο Ιδρυτής της Bit8 Προσβλέπει Σε Μελλοντική Ανάπτυξη

Ο ιδρυτής της Bit8, Angelo Dalli, επιβεβαιώθηκε ότι θα παραμείνει στο Δ.Σ. της εταιρείας έτσι ώστε να παρέχει στρατηγικές συμβουλές για τη μελλοντική ανάπτυξή της. Ο κος Dalli σχολίασε πως είναι ευχαριστημένος με την επιτυχή έκβαση της συνεργασίας του με την Intralot και πως η πρόσφατη συμφωνία θα οδηγήσει σε μία νέα εποχή ανάπτυξης, βελτίωσης του χαρτοφυλακίου και παγκοσμίου αναγνώρισης για την Bit8.

Ο κος Dalli πρόσθεσε ακόμα ότι, όπως κάθε ιδρυτής που έχει εργαστεί σκληρά για να εδραιώσει μία επιτυχημένη επιχείρηση, είναι υπερήφανος για την εξέλιξη της Bit8 και ανυπομονεί για τα μελλοντικά εγχειρήματα της εταιρείας του με την Intralot ώστε να φθάσουν νέους και μεγαλύτερους στόχους.

Links Πηγών: https://news.worldcasinodirectory.com/intralot-group-acquires-full-ownership-of-bit8-50618