Απώλειες για την IGT το 1ο 4μηνο

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 02-06-2017

Πτωτικά κέρδη για την IGTΓια όσους δημιουργούς iGaming παρατηρείται αύξηση στις πωλήσεις το 2017, υπάρχουν άλλοι τόσοι που καταγράφουν μειωμένα έσοδα κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους. Η International Gaming Technology (IGT) δημοσιοποίησε πρόσφατα τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου αυτού τετραμήνου, παρουσιάζοντας αξιοσημείωτες απώλειες άνω των €49,1 εκατομμυρίων  συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Σε σύγκριση με τα συνολικά €1,15 δισεκατομμύρια που κέρδισε το ίδιο τετράμηνο του προηγούμενου έτους, τα τελικά έσοδα της IGT έφθασαν μόλις τα €1,03 το πρώτο τετράμηνο του 2017. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η πτώση των εσόδων μπορεί να αποδοθεί σε διάφορες αιτίες, με πρώτη και κυριότερη τα υψηλότερα επίπεδα jackpot και την επακόλουθη δραστηριότητα το 2016.

Η IGT επιπλέον σημειώνει  ότι η νέα ιταλική δυναμική παραχωρήσεων για το Lotto μείωσε τα συνολικά της έσοδα, γεγονός στο οποίο συνέβαλαν επίσης οι χαμηλότερες πωλήσεις των διαδικτυακών και επίγειων της προϊόντων τυχερών παιχνιδιών.

Τα Αποτελέσματα της IGT για το 1ο 4μηνο Δεν Επιβεβαιώνουν Τις Προβλέψεις Εμπειρογνωμόνων Της Wall Street

Τα αποτελέσματα του Αμερικανικού κολοσσού των τυχερών παιχνιδιών για το πρώτο τετράμηνο διαψεύδουν τις προβλέψεις της Wall Street για την επιχείρηση κατά ένα αρκετά μεγάλο ποσό. Έξι αναλυτές του οικονομικού κέντρου των ΗΠΑ προέβλεψαν ότι η IGT θα καταγράψει έσοδα τουλάχιστον €1,7 δισεκατομμυρίων τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, το οποίο σημαίνει ότι τα έσοδα της εταιρείας υπολείπονται του στόχου για περισσότερο από €670 εκατομμύρια.

Παρόλα αυτά, οι απώλειες δε φαίνεται να έχουν προβληματίσει την εταιρεία με βάση τη Νεβάδα. Ο CEO της IGT, Marco Sala, δήλωσε ότι το πρώτο τετράμηνο του 2017 υπήρξε μία ‘δυναμική περίοδος’ για την εταιρεία του, με τα κέρδη και τα έσοδα να είναι συνεπή με το προβλεπόμενη εξέλιξη των ετήσιων μεγεθών όπως προσδιορίστηκε στην έκθεση του Μαρτίου.

Ο CEO συμπλήρωσε ότι η IGT έχει ισχυροποιήσει τη θέση της διεθνώς με πολυάριθμες βιομηχανίες λαχειοφόρων αγορών και έχει επίσης ξεκινήσει το λανσάρισμα της νεότερης γενιάς φυσικών μηχανών για τυχερά παιχνίδια. Η IGT, όπως εκείνος υποστηρίζει, εστιάζει πλέον στη χρηματική αποτίμηση των μη βασικών περιουσιακών της στοιχείων, με την ελπίδα ότι κατά αυτό τον τρόπο η εταιρεία θα αποκτήσει τη δυνατότητα να μειώσει το χρέος της και να υιοθετήσει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο ώστε να δραστηριοποιηθεί σύντομα στην αναπτυσσόμενη αγορά των κοινωνικών καζίνο.

Η IGT Πρόκειται Να Εστιάσει Στη Χρηματική Αποτίμηση Μη Βασικών Περιουσιακών  Στοιχείων

Ο Alberto Fornano, CFO της εταιρείας, επίσης πρόσθεσε ότι, όπως επισημάνθηκε τον Μάρτιο, ήταν η κορύφωση διαφόρων παραγόντων που επηρέασε τα έσοδα και τα κέρδη της IGT το πρώτο τετράμηνο του έτους – συμπεριλαμβανομένων ενός ρεκόρ στα jackpot και της υψηλότερης δραστηριότητας το 2016.

Συνέχισε επισημαίνοντας ότι η πρώτη προτεραιότητα της IGT είναι η αυστηρή περιουσιακή και επιχειρησιακή διαχείριση. Η εταιρεία επεκτείνει την προοπτική της λαμβάνοντας υπόψιν το τελευταίο της απόκτημα, την DoubleDown, όπως επίσης και τους αυξημένους φόρους στις μηχανές τυχερών παιχνιδιών στην Ιταλία, καταλήγει ο CFO.

Παρά την πτώση στην αξία των μετοχών της IGT κατά περίπου 18% από το 2017, το stock της εταιρείας αυξήθηκε κατά 21% τους τελευταίους 12 μήνες, σηματοδοτώντας μεγάλες αλλαγές στον Αμερικανικό όμιλο τυχερών παιχνιδιών.