Η Ιντραλότ Στρέφεται Προς Τις ΗΠΑ Για Ανάπτυξη

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 02-07-2019

Η Ιντραλότ στρέφεται στις ΗΠΑ για ανάπτυξη Μετά από μια όχι και τόσο ενθαρρυντική απόδοση με τον κύκλο εργασιών του ομίλου μειωμένο κατά 6,4% το 2018, ο ελληνικός πάροχος λαχείων και τυχερών παιχνιδιών Ιντραλότ στρέφει το βλέμμα προς τις ΗΠΑ για ανάπτυξη. Ελπίζει επίσης να βρει ευκαιρίες ανάπτυξης στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Ιταλία και την Τουρκία.

Η εύρεση νέων αγορών για τα προϊόντα του είναι μόνον ένας από τους τρόπους, με τους οποίους ο φορέας προσπαθεί να αναζωογονήσει τη φθίνουσα περιουσία του. Οι αποδόσεις του περασμένου έτους, οι οποίες έδειξαν όλα τα βασικά τμήματα του φορέα να σημειώνουν πτώση από έτος σε έτος, οδήγησαν ακόμη και στην εφαρμογή ενός σχεδίου μείωσης του κόστους. Σύμφωνα με τον φορέα, δεν υπεγράφησαν νέες συμβάσεις κατά το 2018, μια κατάσταση που δεν βοηθήθηκε από τις απώλειες σε ξένο συνάλλαγμα.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ιντραλότ, κ. Σωκράτης Κόκκαλης, δήλωσε ότι η άνθηση των νόμιμων αθλητικών στοιχημάτων στις ΗΠΑ προσφέρει στην εταιρεία μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης. Ο φορέας εκμετάλλευσης, ο οποίος διόρισε νέο διοικητικό συμβούλιο για την αμερικανική θυγατρική του, έχει ήδη παρουσία στις ΗΠΑ. Έχει επαφές στο Ιλλινόις, στο Νιου Χάμσαϊρ, στο Νέο Μεξικό και στο Ουαϊόμινγκ. Έχει επίσης μια σύμβαση με την British Columbia Lottery Corporation στον Καναδά. Αναφέρεται ότι θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει μια νέα επαφή στο Οχάιο.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Ο φορέας διόρισε νέο διοικητικό συμβούλιο για την Intralot Inc., τη θυγατρική της στις ΗΠΑ. Ο ανεξάρτητος διοικητής και μη εκτελεστικός πρόεδρος είναι μάλιστα πρώην διπλωμάτης.

Ο Τόμας Μίλερ υπηρέτησε ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Ελλάδα και έπαιξε ρόλο διαπραγματευτή στην Κύπρο. Προηγουμένως ήταν επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της φιλανθρωπικής κοινότητας για παιδιά του Ηνωμένου Βασιλείου, Plan International.

Ο Daniel Rappaport διορίστηκε ως νέος μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος και ως ανεξάρτητος διευθυντής. Προηγουμένως, ήταν Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Ο Νικόλαος Μητρόπουλος διορίστηκε επίσης ως ανεξάρτητος διευθυντής. Ο επιχειρηματικός και πολιτικός σύμβουλος είναι πρώην εκτελεστικός διευθυντής του Κέντρου Taubman για την Κρατική και Τοπική Κυβέρνηση του Harvard Kennedy School. Άλλοι εντεταλμένοι είναι ο προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος Byron Boothe και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Νικόλαος Νικολακόπουλος.

Ο Κόκκαλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους διορισμούς. Πρόσθεσε ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο θα βοηθήσει τον φορέα εκμετάλλευσης να βελτιώσει την εταιρική διακυβέρνηση, η οποία με τη σειρά της θα οδηγήσει στην ικανοποίηση του πελάτη, καθώς και στην ανάπτυξη.

Περισσότερες Νέες Αγορές

Η Ιντραλότ δεν βασίζεται αποκλειστικά στις ΗΠΑ. Άλλες αγορές που της παρέχουν ευκαιρίες περιλαμβάνουν το Μαρόκο, όπου έχει συμφωνία με την La Marocaine Des Jeux et des Sports, καθώς και την Κροατία, τη Γερμανία και την Ολλανδία.