Η Intralot Προχωρά Σε Αλλαγές Μετά Τις Ζημίες Του 2018

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 17-05-2019

Η Intralot σε αναδιάρθρωσηΈνας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην Ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών, η Intralot, βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης. Σημαντικός αριθμός από βασικά στελέχη αλλάζουν πόστα, αναλαμβάνοντας νέες νευραλγικές αρμοδιότητες σε στρατηγικά τμήματα. Σε πρώτη φάση, πρόκειται για μια νέα μοιρασιά της τράπουλας, με τους ίδιους ουσιαστικά παίκτες αλλά με αναβαθμισμένες εξουσίες. Η Intralot ανακοίνωσε ότι η μαζική αναδιάρθρωση έχει σκοπό την ορθολογική και βέλτιστη παραγωγική λειτουργία της εταιρείας σε όλα τα επίπεδα. Είναι χωρίς αμφιβολία μια καταρχήν ξεκάθαρη προσπάθεια περικοπής του κόστους, μια κίνηση που ήταν αναμενόμενη από τους αναλυτές με δεδομένη την αρνητική εικόνα αποτελεσμάτων που παρουσίασε η εταιρεία τους τελευταίους μήνες του 2018.

Μια προηγούμενη έκθεση για την πορεία της εταιρείας προετοίμασε για τις απογοητευτικές ανακοινώσεις που θα ακολουθούσαν. Τα συνολικά έσοδα έπαθαν καθίζηση στα 870,8 εκατομμύρια ευρώ, μια σημαντική μείωση σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2017. Συγκεκριμένα, η ποσοστιαία πτώση αγγίζει το 6,4%, ένα αποτέλεσμα που θα έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για μια οποιαδήποτε εταιρεία, πόσο μάλλον για έναν οργανισμό που δραστηριοποιείται στον χώρο του στοιχήματος και βάλλεται από τον ολοένα εντονότερο ανταγωνισμό. Σε αριθμούς, η πτώση μεταφράζεται σε 25,6 εκατομμύρια ευρώ μείωση εσόδων στα ταμεία της Intralot.

Αμέσως μόλις δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα, ήρθε ανακοίνωση από την πλευρά της οικογένειας Κόκκαλη που ελέγχει την εταιρεία. Οι εξηγήσεις που δόθηκαν είναι ότι η Intralot βρίσκεται σε πορεία μετασχηματισμού με σκοπό τη βέλτιστη λειτουργία της, με περικοπή του κόστους και συνετή οικονομική διαχείριση. Με αυτές τις διορθωτικές κινήσεις σύντομα τα αποτελέσματα θα είναι ευνοϊκά.

 Νέα Πρόσωπα Στην Ψηφιακή Λειτουργία

Η αναδιάρθρωση επηρέασε όλα τα τμήματα της εταιρείας, αλλά το μεγαλύτερο βάρος δόθηκε στις διευθύνσεις που έχουν άμεση σχέση με την ψηφιακή τεχνολογία, με δεδομένες τις τάσεις της αγοράς αλλά και αυτό το ίδιο το αντικείμενο της Intalot που είναι τεχνολογικό.

Η μεγαλύτερη αλλαγή έχει να κάνει με τη Μαρία Στεργίου που αναβαθμίστηκε και από τις 29 Μαρτίου 2019 κατέχει τη θέση τη Διευθύντριας Παραγωγικών Λειτουργιών (COO). Στα νέα της καθήκοντα είναι η διαχείριση των έργων, αλλά και η επιχειρησιακή ανάπτυξη της εταιρείας.

Το νέο πρόσωπο όμως στο τμήμα είναι ο Nicklas Zajdel, που ήρθε με μεταγραφή από τη Ladbrokes Coral. Θα ηγείται της ψηφιακής ομάδας και θα έχει την ευθύνη των εργασιών σε τεχνικό επίπεδο. Επιπλέον, θα αναλάβει να εξελίξει την πλατφόρμα Orion στην οποία έχει επενδύσει πολλά η Intralot. Τα μάτια της αγοράς είναι λοιπόν στραμμένα επάνω του για να διαπιστωθεί εάν ο Nicklas θα μπορέσει να δώσει φτερά στην εταιρεία και να τη φέρει και πάλι στην κορυφή της τεχνολογίας.

Νέα Πρόσωπα Στην Εμπορική Διεύθυνση

Ο Φώτης Κωνσταντέλλος ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Εμπορικού Διευθυντή του Ομίλου. Στην INTRALOT μεταπήδησε πριν από τέσσερα χρόνια με εμπειρία στον χώρο των τηλεπικοινωνιών όπου κατείχε θέσεις με αρμοδιότητες τεχνικές, παραγωγικής λειτουργίας και έργων. Στην αρχή είχε στην ευθύνη του την ανάπτυξη και εξέλιξη των προϊόντων της εταιρίας με σκοπό την αναβάθμιση της εμπειρίας των πελατών, ενώ υπό την επίβλεψή του ήταν και η Διεύθυνση Διαδικτυακών Παιχνιδιών. Στο εμπορικό κομμάτι που αναλαμβάνει θα διαχειρίζεται ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών της Intralot.

Τα στελέχη κλειδιά αναμένεται να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο της αναδιάρθρωσης και να «τρέξουν» την Intralot με πιο γοργούς ρυθμούς. Αλλά την επίβλεψη και τον συντονισμό όλων φαίνεται ότι αναλαμβάνει ο Νίκος Νικολακόπουλος, ως αναπληρωτής γενικός διευθυντής. Γνωρίζοντας πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα μέσα και έξω στην εταιρεία, θα είναι εκείνος που θα διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή ψηφιακής τεχνολογίας. Το στοίχημα λοιπόν είναι διπλό. Από τη μία μεριά να μειωθούν τα υπερβολικά κόστη και από την άλλη να γίνουν όλες εκείνες οι κατάλληλες ενέργειες που θα φέρουν την Intralot σε ανοδική κερδοφόρα πορεία.