Δικαστήριο της D.C. Αναστέλει Προσωρινά την Άδεια της Intralot

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 01-10-2019

Η Intralot αντιμετωπίζει πρόβλημα στις ΗΠΑΈνα δικαστήριο στη Washington D.C. αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της άδειας της εταιρείας Ελληνικής Λοταρίας και αθλητικού στοιχηματισμού Intralot. Η απόφαση αναστολής της άδειας θα αποτρέψει την Intralot από το να προσφέρει τις υπηρεσίες της εντός της πολιτείας, σε αναμονή περαιτέρω διερεύνησης αναφορικά με το εάν η συμφωνία παραβιάζει τη νομοθεσία της πολιτείας.

Η εντολή αναστολής έχει ισχύ 2 εβδομάδων και εκδόθηκε σε απάντηση της αγωγής που κατέθεσε ο δημιουργός εφαρμογών για φορητές συσκευές, Dylan Carragher. Ο Carragher ανέφερε στην αγωγή του ότι επιτρέποντας στην Intralot να προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες στοιχηματισμού στους πολίτες της πολιτείας των ΗΠΑ, οι αρχές της Washington D.C. ουσιαστικά αποδέχονται την παράβλεψη του Νόμου Home Rule.

Το Κύριο Πρόβλημα Είναι η Χρηματοδότηση Χωρίς Πλειοδοσία

Ο Carragher εστίασε στο γεγονός ότι δε διενεργήθηκε διαδικασία πλειοδοσίας όταν η Intralot έλαβε την άδεια λειτουργίας στην D.C. Ο Carragher που είναι και ο ίδιος δημιουργός εφαρμογών για φορητές συσκευές θεωρεί ότι ο “αυτόματος” διορισμός της Intralot παραβιάζει το δικαίωμα των πολιτών της πολιτείας να λάβουν τις πιο ανταγωνιστικές τιμές που θα προέκυπταν από την εμπλοκή του κρατικού μηχανισμού.

Η αγωγή κατατέθηκε από τον Carragher στο Ανώτατο Δικαστήριο της Columbia και η Δικαστής Joan Zeldon αποφάσισε την εφαρμογή του μέτρου σε αναμονή περαιτέρω διερεύνησης. Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ προωθούν ένα επιχειρηματικό μοντέλο για “εγχώρια εργασία”, υπό τη διαχείριση του Προέδρου Donald J. Trump δε βοηθάει τον σκοπό της Intralot.

Μια Μακροχρόνια Διαδικασία

Εάν η τελική έκβαση της αγωγής δεν αλλάξει υπέρ της Intralot, θα πρέπει να διενεργηθεί ξεχωριστή διαδικασία πλειοδοσίας στην οποία θα χρειαστεί να συμμετάσχει εκ νέου η Intralot για να λάβει την άδεια να παρέχει υπηρεσίες και προϊόντα αθλητικού στοιχηματισμού και λοταρίας, στην πολιτεία. Εάν συμβεί αυτό, θα πρέπει να προσκληθούν και άλλες εταιρείες να συμμετάσχουν στη διαδικασία, που σημαίνει ότι αυτή η εταιρεία ίσως να μην καταφέρει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους παίκτες στη Washington.

Ακόμα κι έτσι, η Intralot είναι και θα παραμείνει μια από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες αθλητικού στοιχηματισμού στον κόσμο και η πολιτεία θα δυσκολευτεί να βρει έναν τοπικό πάροχο υπηρεσιών που θα είναι πιο κατάλληλος να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες και προϊόντα από αυτήν την εταιρεία. Οι ΗΠΑ, ωστόσο, σκοπεύουν να αναδρομολογήσουν τους παρόχους υπηρεσιών στην τοπική κοινότητα, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει υπό την κάλυψη διαδικασιών που θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί