Η Ελλάδα Αναμένεται Να εκσυγχρονίσει Τη Νομοθεσία Περί Τυχερών Παιχνιδιών

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 01-02-2019

Ελληνική ανακαίνιση στα τυχερά παιχνίδιαΓια χρόνια, η ελληνική Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων αντιστεκόταν σε οποιαδήποτε μορφή αλλαγής, αλλά τώρα, λόγω της οικονομικής κρίσης στην περιοχή, μπορεί να έχουν πάρει πολύ στα ζεστά την ιδέα μιας πιο φιλελεύθερης στάσης και θεώρησης της online βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών. Και δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα ξεκινά να τροποποιήσει τους πολλούς κανόνες και κανονισμούς της. Αυτό έχει ξαναγίνει, μόνο που αυτή τη φορά, νέες επικαιροποιήσεις αποκαλύπτουν ότι η όλη προσέγγιση από την πλευρά της επιτροπής μπορεί να έχει αλλάξει τελικά προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η οικονομία της Ελλάδας, για να μην αναφέρουμε το βιοτικό επίπεδο του λαού της, κρέμεται από μια κλωστή. Και, πόσο λεπτή ήταν αυτή η κλωστή μέχρι τώρα.

Τι Γίνεται Όμως Με Τους Κουλοχέρηδες;

Η ελληνική Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων ή ΕΕΕΠ, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία εκπόνησης ενός ενημερωμένου και εκσυγχρονισμένου καταλόγου κανονισμών τυχερών παιχνιδιών που θα διέπουν τον διαδικτυακό τζόγο. Η Ελλάδα φαίνεται να βαδίζει σωστά αυτήν τη φορά, δεδομένου ότι ενσωματώνονται αρκετά μέτρα προστασίας των παικτών και, επιπλέον, τα ενδιαφερόμενα μέρη έχουν κληθεί να σχολιάσουν τη νέα ρυθμιστική δομή.

Ωστόσο, το θέμα φαίνεται να εστιάζεται αποκλειστικά στα sportsbetting και επιτραπέζια παιχνίδια. Οι κουλοχέρηδες απουσιάζουν εμφανώς από τις συζητήσεις. Δεν είναι ακόμα βέβαιο αν πρόκειται για μια σοβαρή παράλειψη (πολύ απίθανο), αλλά η εξήγηση θα είναι ενδιαφέρουσα, ειδικά δεδομένου ότι εμπλέκεται η συνήθως αρνητική ΕΕΕΠ.

Κάνοντας Αυτά Που Είναι Αποτελεσματικά Για Τους Άλλους

Ακολουθώντας το νέο μοντέλο εργασίας της Σουηδίας, όλες οι ενδείξεις είναι ότι ένα επίσημο μητρώο αυτοαποκλεισμού θα είναι διαθέσιμο στους παίκτες. Οι φορείς εκμετάλλευσης θα υποχρεούνται από το νόμο να συγκρίνουν συνεχώς όλα τα στοιχεία των παικτών με εκείνα που είναι καταχωρισμένα στον κατάλογο. Αυτό θα επιτευχθεί με την ενσωμάτωση της εθνικής βάσης δεδομένων αυτοαποκλεισμού σε όλα τα συστήματα.

Επιπλέον, οι φορείς θα πρέπει να επαγρυπνούν και δεν θα αρκεί να παρακολουθούν μόνο το μητρώο αυτοαποκλεισμού. Πρέπει επίσης να παρακολουθούνται οι συνήθειες των παικτών και να αντιμετωπίζονται αμέσως τυχόν σημάδια προβληματικού παιχνιδιού. Το πρώτο βήμα θα ήταν ο περιορισμός των λογαριασμών των παικτών και στη συνέχεια να τους υποδειχθεί ότι υπάρχει βοήθεια και να τους παρασχεθούν οι σχετικές λεπτομέρειες.

Μακάρι να είναι αυτή η αρχή μιας μακράς και επιτυχημένης πορείας για την Ελλάδα. Μία σωστή ρύθμιση στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή.

Πηγές:

https://www.onlinecasinoreports.com