Η RGA αντιδρά στην νέα ελληνική νομοθεσία για τον διαδικτυακό τζόγο

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 26-05-2016

Δημοσιεύτηκε Marina on Σάββατο, 2013-01-26 στις

Ύστερα από την πρόσφατη δημοσιοποίηση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης περιοριστικών μέτρων για τον διαδικτυακό τζόγο, η Ένωση Τυχερών Παιγνίων Εξ Αποστάσεως (Remote Gambling Association, RGA) ανακοίνωσε την πρόθεση της να αναλάβει νομική δράση.

Με έδρα το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες, η RGA συνεργάζεται με μερικούς από τους μεγαλύτερους παρόχους διαδικτυακού τζόγου παγκοσμίως μεταξύ των οποίων οι PaddyPower.com και WilliamHill.com. Αυτό τον καιρό γίνονται έντονες διαβουλεύσεις για το πώς θα κινηθεί η Ένωση σε εθνικό αλλά και Ευρωπαϊκό επίπεδο εναντίον των νέων μέτρων που «σχεδιάστηκαν για να κλείσουν την ελληνική αγορά στον έξωθεν ανταγωνισμό προστατεύοντας την μονοπωλιακή θέση του ΟΠΑΠ» που μέχρι σήμερα παίζει χωρίς σοβαρό αντίπαλο στην ελληνική αγορά του στοιχήματος.

«Αυτά τα μέτρα πάρθηκαν εμφανώς στο πόδι και δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι πέρασαν από την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», όπως δήλωσε ο Clive Hawkswood, γενικός διευθυντής της RGA.

«Τα μέτρα αυτά είναι καταφανώς προστατευτικά και εάν η εσωτερική νομοθεσία της ΕΕ έχει τον οποιονδήποτε λόγο, τότε η Επιτροπή πρέπει να αναλάβει άμεση δράση για να πείσει την Ελλάδα να αναθεωρήσει την στάση της.»

«Όμως, σε κάθε περίπτωση και για ευνόητους λόγους εξετάζουμε το ενδεχόμενο νομικής δράσης στα ελληνικά δικαστήρια. Επιπροσθέτως, είτε κινηθούμε στην Αθήνα είτε στις Βρυξέλλες αυτό που δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας είναι η σύμπτωση να περάσουν αυτά τα νέα μέτρα με μεγάλη βιασύνη πάνω που η ελληνική κυβέρνηση έβαλε στόχο την πώληση του μεριδίου που κατέχει στον Οργανισμό, ο οποίος τυγχάνει να κατέχει μονοπωλιακή παρουσία ακριβώς στους τομείς εκείνους της αγοράς όπου τα μέλη μας θα μπορούσαν να τον ανταγωνιστούν άμεσα».

Η RGA ανακοίνωσε δημοσίως πως έχει ήδη ανοικτά υφιστάμενα νομικά θέματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την επί του διαδικτυακού τζόγου νομοθεσία στην Ελλάδα και βρίσκεται σε συζητήσεις με δικηγόρους σε Αθήνα και Βρυξέλλες με σκοπό την περαιτέρω δράση ενάντια στους νέους κανόνες, τους οποίους απεκάλεσε ξεκάθαρα προστατευτικής μορφής, αντιπαραγωγική και σε πλήρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.