Η Paddy Power Αμφισβητεί Τις Ελληνικές Φορολογικές Αξιώσεις

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 18-02-2019

Ο ελληνικός φόρος στοιχηματισμού αμφισβητείται  Οι μόνο δύο βεβαιότητες στη ζωή λέγεται ότι είναι θάνατος και φόροι. Απλά ρωτήστε τον επιτυχημένο φορέα καζίνο Paddy Power Betfair (PPB). Ο φορέας δήλωσε με βεβαιότητα ότι οι φόροι που του έχουν χρεωθεί από τις ελληνικές και τις γερμανικές αρχές εσόδων είναι απαράδεκτα υψηλοί και σε τεράστιο βαθμό διογκωμένοι, καθώς τα συνολικά έσοδά του που υπήρξαν για την καθορισμένη περίοδο δεν φτάνουν ούτε καν κοντά στα εκτιμώμενα 55 εκατομμύρια ευρώ που τώρα λέγεται ότι οφείλονται στις δύο χώρες.

Το μεγαλύτερο μέρος της εκτίμησης των 40 εκατομμυρίων ευρώ οφείλεται στη Γερμανία. Ένα φορολογικό δικαστήριο στη γερμανική πολιτεία της Έσσης καθόρισε το οφειλόμενο ποσό. Ο λόγος για τον οποίο η εκτίμηση κατέληξε ενώπιον δικαστηρίου είναι το γεγονός ότι αμφισβητήθηκε από το 2012, όταν το τμήμα Betfair Exchange peer-to-peer της τότε Betfair, επέλεξε να αποχωρήσει από τη γερμανική αγορά μιας και θεωρούσε τότε ότι ήταν υπερβολικοί οι φόροι.

Την εποχή εκείνη, η Κρατική Συνθήκη της Γερμανίας για τα τυχερά παιχνίδια είχε επιβάλει συντελεστή φόρου 5% σε όλους τους φορείς αθλητικών στοιχημάτων. Η Betfair ζήτησε απαλλαγή, δεδομένου ότι ισχυρίστηκε πως δεν άνηκε τεχνικά στην κατηγορία επιχειρήσεων στοιχηματισμού σε αθλητικά γεγονότα. Οι γερμανικές αρχές τότε απέρριψαν το αίτημα του φορέα. Σύμφωνα με την PPB, μια ακριβέστερη εκτίμηση για τη σχετική περίοδο θα ήταν γύρω στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ελλάδα Θέλει Τα Οφειλόμενα Ποσά

Και έπειτα υπάρχει η απαίτηση της Ελλάδας για τα υπόλοιπα 15 εκατομμύρια ευρώ από την PPB. Το ποσό αναφέρεται ότι βγήκε από τα τέλη προσωρινών αδειών για τα έτη 2012, 2013 και 2014, καθώς και από τα τέλη ποινής με τους τόκους ως αποτέλεσμα της μη πληρωμής τους. Η Paddy Power Betfair αμφισβητεί επίσης αυτό το ποσό λέγοντας ότι ακόμη και αυτή η σημαντικά μικρότερη εκτίμηση είναι πολλαπλάσια από τα πραγματικά έσοδα που υπήρξαν στη χώρα κατά τις τρεις αυτές περιόδους.

Οι Πληρωμές Δεν Είναι Το Τέλος Της Ιστορίας

Ο όμιλος δήλωσε ότι σχεδιάζει να ασκήσει έφεση και για τις δύο εκτιμήσεις, και κρίνοντας από τις νομικές και φορολογικές συμβουλές που έλαβε σχετικά με τις δύο περιπτώσεις, είναι σίγουρος ότι θα δικαιωθεί.

Ωστόσο, η PPB επιβεβαίωσε ότι η εκτίμηση της Ελλάδας διευθετήθηκε τον Ιανουάριο και τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διακανονισμοί για μια πληρωμή προς τη γερμανική πλευρά αναλόγως, υπό την πίεση νομικών αποφάσεων.

Πηγές:

https://www.igamingbusiness.com