Η Ελλάδα παίρνει παράταση για το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 26-05-2016

Δημοσιεύτηκε Marina on Δευτέρα, 2012-10-08 στις 

Πολύ καλά νέα για την Ελληνική Κυβέρνηση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) επέτρεψε στην Ελλάδα να επεκτείνει έως τα τέλη του 2030 τα αποκλειστικά δικαιώματα του ΟΠΑΠ για 13 τυχερά παιχνίδια ενώ ο ίδιος φορέας αποκτά αποκλειστική άδεια εκμετάλλευσης 35.000 βιντεοτερματικών λαχειοφόρου αγοράς ως το 2022.

Αυτά θα είναι και από τα πρώτα βήματα για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ και λύνουν και ένα από τα αρχικά προβλήματα της Ελλάδας όσον αφορά τη συμμόρφωση με το χρονοδιάγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποπληρωμή των δανείων.

Ο αρμόδιος για θέματα Ανταγωνισμού, αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Χοακίν Αλμούνια, δήλωσε σχετικά τα εξής:

«Η Ελλάδα συνεργάσθηκε πλήρως με την Επιτροπή για να εξασφαλιστεί ότι ο ΟΠΑΠ δεν θα αποκομίσει αθέμιτα οικονομικά πλεονεκτήματα από την παράταση της ισχύος των αποκλειστικών του δικαιωμάτων και της άδειας εκμετάλλευσης βιντεοτερματικών λαχειοφόρου αγοράς. H Επιτροπή, ως εκ τούτου, ενέκρινε τα μέτρα αυτά βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις. Αυτό καθιστά δυνατή την έγκαιρη ιδιωτικοποίηση του φορέα τυχερών παιχνιδιών

Όσον αφορά τα online τυχερά παιχνίδια, ο αναλυτής Πάρης Μαντζάβρας δήλωσε ότι αυτή η απόφαση θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην δοθούν άδειες για στοιχήματα μέσω internet σε τρίτους πριν το 2020.