Γυναίκες και Άντρες στα τυχερά παιχνίδια

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 26-05-2016

Δημοσιεύτηκε Marina on Κυριακή, 2012-10-14 στις

Νέα στοιχεία δημοσιεύτηκαν σε μελέτη της ιστοσελίδας Liveroulette.co.uk για τις διαφορές μεταξύ αντρών και γυναικών όσον αφορά τον τζόγο. Και μερικά αποτελέσματα προκαλούν έκπληξη…

Η μελέτη εξέτασε τρία από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια τους, το Μπακαρά, το Μπλακτζάκ και τη Ρουλέτα με στοιχεία από τον περασμένο χρόνο, για να αποκαλύψει πως προτιμούν να παίζουν τα δύο φύλα. Ο αριθμός των αντρών παικτών φαίνεται να ξεπερνά αυτόν τον γυναικών. Αλλά ενώ το 82% των τακτικών χρηστών της σελίδας είναι άνδρες, οι γυναίκες φαίνονται να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στο παιχνίδι, παίζοντας 9 ώρες κατά μέσο όρο το μήνα σε αντίθεση με τις 6,5 ώρες που παίζουν οι άντρες. Ταυτόχρονα, οι γυναίκες φαίνονται να είναι πιο συντηρητικές όσον αφορά τα χρήματα που ποντάρουν. Κατά μέσο όρο, μια συνολική κατάθεση από παίκτρια είναι £67, ενώ οι άντρες είναι πιο απρόσεκτοι με £94. Κατά συνέπεια, το κατά μέσο όρο ποσό που χάνουν οι γυναίκες κάθε μήνα είναι λιγότερο σχεδόν κατά το ένα τρίτο από αυτό των αντρών – £221,66 έναντι £309,12.

Όσον αφορά την ηλικία, ο μέσος όρος ηλικίας των παικτριών είναι 29 ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των αντρών 33. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο «οι συχνοί παίκτες μας είναι αρκετά μεγάλοι σε ηλικία ώστε να έχουν κάποια χρήματα στην άκρη. Ως επί το πλείστον είναι νέοι επαγγελματίες – άντρες και γυναίκες – με γύρω στις 100 λίρες για να ξοδέψουν στο καζίνο κάθε μήνα».

Από τα πιο αποκαλυπτικά στοιχεία της έρευνας είναι οι τύποι των παιχνιδιών που παίζονται από κάθε φύλο. Όχι τόσο για το Μπλακτζάκ και το Μπακαρά, όσο για τη Ρουλέτα που φαίνεται να προτιμούν οι γυναίκες:

Παιχνίδι Άντρες Γυναίκες
Ρουλέτα 49% 62%
Μπλακτζάκ 33% 27%
Μπακαρά 18% 11%

 

 

Τι συμπέρασμα βγάζουμε από αυτά τα στοιχεία; Ένας εκπρόσωπος της ιστοσελίδας ανέλυσε τα δεδομένα:

«Τα στατιστικά μας δείχνουν ότι οι γυναίκες είναι λίγο πιο επιφυλακτικές στο να ποντάρουν μεγάλα ποσά και χάνουν λιγότερα χρήματα μακροπρόθεσμα. Οι άντρες τείνουν να είναι πιο διψασμένοι και κατά συνέπεια πιο ριψοκίνδυνοι με τον τρόπο που παίζουν. Επίσης, τείνουν να προτιμούν παιχνίδια δεξιότητας όπως το Μπλακτζάκ, ενώ οι γυναίκες τείνουν να πιστεύουν στη θεά τύχη, στοχεύοντας κατευθείαν στην τυχαία πιθανότητα του τροχού της ρουλέτας». «Δεν υπάρχει σαφής νικητής στη Μάχη των δύο φύλων. Αλλά θα θέλαμε να τεστάρουμε τα ασαφή στοιχεία ενθαρρύνοντας περισσότερες κυρίες να δοκιμάσουν ένα παιχνίδι δεξιοτήτων όπως το Μπλακτζακ. Επίσης, οι άντρες θα πρέπει να δοκιμάσουν τον τροχό της ρουλέτας για να μάθουν αν η τύχη τους είναι τόσο ισχυρή όσο οι ικανότητές τους».