Γιατί έφυγε η Betfair από την Ελληνική αγορά;

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 02-02-2016
Δημοσιεύτηκε Marina on Τετάρτη, 2012-11-28 στις

Πρίν λίγες μέρες υπήρξε άλλη μία απόσυρση εταιρείας στοιχημάτων από την Ελληνική αγόρα στοιχημάτων. Αυτή τη φορά πρόκειται για τη Betfair η οποία φαίνεται να ακολουθεί την στρατηγική της Landbrokes η οποία είχε αποσυρθεί πρόσφατα λόγω των καινούργιων όρων αδειοδότησης και της συνεχής πτώσης της Ελληνικής αγοράς που την καθιστά πλέον μη ελκυστική.

Η βαριά φορολογία που έχει επιβληθεί για τα τυχερά παιχνίδια πλέον έχει οδηγήσει πόλλες μεγάλες εταιρίες στοιχημάτων, συμπεριλαμβανομένου της Betfair, να φύγουν από την ελληνική αγορά εν μία νυκτί! Λίγες φαίνεται να είναι οι στοιχηματικές εταίριες πού αντέχουν να πληρώσουν φόρο 30% στα μεικτά κέρδη και 10% στα κέρδη των παικτών που πραγματοποιήσαν από το έτος 2010 μέχρι και σήμερα.

Με την αύξηση της φορολογίας, όλες οι μικρομεσαίες εταιρίες χάνουν το πλεονέκτημα να προσφέρουν υψηλές αποδόσεις στους παίκτες τους με αποτέλεσμα να να βυθίζονται όλο και περισσότερο προς την αφάνεια. Γι’αυτό το λόγο, ο ΟΠΑΠ φαίνεται να αποκτά το μονοπώλιο στο ιντερνετικό στοίχημα για τα επόμενα χρόνια.