Συνεργασία ΟΠΑΠ και Inspired Gaming

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 22-11-2016

Συνεργασία ΟΠΑΠ και Inspired GamingΗ Inspired Gaming με έδρα το Λονδίνο είναι ένας από τους πρώτιστους προμηθευτές προϊόντων SBG κληρώσεων και λύσεων στοιχήματος στη διεθνή αγορά. Τώρα, ο κύριος αυτός κατασκευαστής ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει την παραγωγή τερματικών μηχανών βίντεο κληρώσεων μετά τη συμφωνία που ολοκλήρωσε με τον βασικό πάροχο υπηρεσιών στοιχήματος στην Ελλάδα, ΟΠΑΠ ΑΕ.

Η ανακοίνωση ότι ο ΟΠΑΠ θα ξεκινήσει την εγκατάσταση προϊόντων βίντεο κληρώσεων στην τοπική αγορά ήρθε λίγο μόλις μετά την κοινοποίηση από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων των νέων κανονισμών για την παροχή υπηρεσιών κληρώσεων στους Έλληνες παίκτες.

Ο ΟΠΑΠ δήλωσε ότι σήμερα υπάρχουν όλες οι ευνοϊκές συνθήκες που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία τερματικών μηχανών βίντεο κληρώσεων και μπορεί να ανακινήσει τα σχέδιά του για την ενσωμάτωση των υπηρεσιών βίντεο κληρώσεων ως μέρος των παροχών του.

Η Inspired Gaming πρόκειται να εγκαταστήσει 3.960 Ελληνικές μηχανές VLT στις αρχές του 2017

Στον ΟΠΑΠ έχει χορηγηθεί μια αποκλειστική άδεια λειτουργίας μηχανημάτων VLT στην Ελλάδα για τα επόμενα 10 χρόνια. Η Inspired Gaming θα είναι ένας από τους τέσσερις προμηθευτές αυτών των τερματικών και θα εργαστεί στενά με τον Έλληνα πάροχο καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας. Ο κατασκευαστής, με έδρα το Λονδίνο, θα εγκαταστήσει πάνω από 3.960 τερματικές μηχανές κληρώσεων σε ολόκληρο το δίκτυο του ΟΠΑΠ, στην αρχή του επόμενου χρόνου.

Ο Γενικός Διευθυντής της Inspired Gaming, Luke Alvarez, σχολίασε την ανακοίνωση της συνεργασίας. Ο Alvarez είπε ότι η εταιρεία είναι χαρούμενη που θα μπορέσει να μπει στην Ελληνική αγορά VLT με τον ΟΠΑΠ, ειδικά τώρα που υπάρχει ένα πλήρες κανονιστικό πλαίσιο. Ο Alvarez επίσης σημείωσε ότι η εγκατάσταση των μηχανημάτων VLT σε όλη την Ελλάδα θα είναι μια συναρπαστική στιγμή τόσο για την εταιρεία του όσο και τον κλάδο.

Ο ΟΠΑΠ είχε την αποκλειστική άδεια λειτουργίας μηχανημάτων VLT στην Ελλάδα από το 2011. Ωστόσο, ο πάροχος δε μπόρεσε μέχρι τώρα να ξεκινήσει την εγκατάσταση των μηχανημάτων του συγκεκριμένου παιχνιδιού σε όλο το δίκτυο λιανικής του.

Η καθυστέρηση οφείλεται στην εισαγωγή νέου κανονιστικού πλαισίου στοιχήματος από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, που τέθηκε σε ισχύ τον Ιούνιο του περασμένου έτους. Οι κανονισμοί θέσπισαν κατώτατα όρια τζάκποτ, περιορισμούς στον χρόνο παιχνιδιού και καθόρισαν όρια στις ζημιές της κάθε μέρας. 

Η Ελληνική Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων Θέτει σε Εφαρμογή  Νέα Ολοκληρωμένη Νομοθεσία

Η εισαγωγή της νέας νομοθεσίας για τη βιομηχανία είχε γίνει μέρες μόλις πριν από το προγραμματισμένο ξεκίνημα της εγκατάστασης των μηχανημάτων VLT από τον ΟΠΑΠ. Τότε ο πάροχος δήλωσε ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος για να εξασφαλίσει ότι η λειτουργία του θα συμμορφώνεται με τους νέους κανονισμούς.

Ο ΟΠΑΠ δεν ήταν ικανοποιημένος από τις συγκεκριμένες εξελίξεις, ιδιαίτερα καθώς η επιτροπή δεν είχε συζητήσει προηγούμενα τις επικείμενες αλλαγές με την εταιρεία.

Ωστόσο, το έτος αυτό η Ελληνική αρχή στοιχήματος υιοθέτησε νέους κανόνες που παρέχουν ένα πιο ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο για την προστασία των παικτών από τις αρνητικές επιπτώσεις του υπερβολικού στοιχήματος. Οι νέοι κανόνες εξασφαλίζουν επίσης το ξεκίνημα της εγκατάστασης των τερματικών μηχανών από τον ΟΠΑΠ, κάνοντας το εγχείρημα οικονομικά ελπιδοφόρο καθώς τα έσοδα αναμένεται να φτάσουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο.