Αναφορές στη Συνάντηση Κορυφής eGaming 2017

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 02-10-2017

Συνάντηση Κορυφής στη Νήσο του Μαν, μια αναμφισβήτητη επιτυχίαΗ Συνάντηση Κορυφής eGaming 2017 της KPMG που έγινε στη Νήσο του Μαν καταγράφηκε και επίσημα ως σημαντική επιτυχία καθώς πάνω από 300 αντιπρόσωποι του κλάδου συγκεντρώθηκαν στη Villa Marina στην πρωτεύουσα Ντάγκλας για να παρακολουθήσουν το ετήσιο γεγονός. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου σηματοδοτώντας την 15η συνάντηση κορυφής τέτοιου είδους που γίνεται στο Γιβραλτάρ, στη Μάλτα ή στη Νήσο του Μαν και την 8η συνάντηση που οργανώθηκε με ξεχωριστή επιτυχία στο Ντάγκλας.

Κάποια από τα βασικά σημεία στα οποία αναφέρθηκε η συνάντηση κορυφής περιλαμβάνουν τις αλλαγές στο κανονιστικό πλαίσιο, θέματα κοινωνικής ευθύνης και διαφορετικότητας μεταξύ των παρόχων, με τις τεχνολογικές καινοτομίες στη βιομηχανία eGaming να καταλαμβάνουν πάντως ένα μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος των συμμετεχόντων.

Ο Ανώτερος Υπουργός της Νήσου του Μαν, ο αξιότιμος Χάουαρντ Κουέιλ, κήρυξε την έναρξη των εργασιών της συνάντησης καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες και σημειώνοντας πως ο κλάδος του eGaming αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα πώς η διαφορετικότητα και η καινοτομία μπορούν να υποστηρίξουν την οικονομία του νησιού για πάνω από τέσσερις δεκαετίες.

Νήσος του Μαν, Ηνωμένο Βασίλειο, Γιβραλτάρ και Μάλτα

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι παρουσιάσεις και συνεδρίες σε πάνελ φιλοξενήθηκαν στο Royal Hall της Villa Marina, ενώ οργανώθηκαν παράλληλα ομάδες εργασίας στο Broadway Cinema. Ο παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συμμετέχουν ενεργά στις παρουσιάσεις κάνοντας ερωτήσεις σχετικά με το eGaming χάρη στην πρωτοποριακή εφαρμογή Bizzabo. Στη συνέχεια, έγιναν συζητήσεις πάνω σε ευρήματα δημοσκοπήσεων και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από μια σειρά από έρευνες συνθηκών αγοράς.

Η Νήσος του Μαν, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Γιβραλτάρ και η Μάλτα ήταν οι τέσσερις κύριες περιοχές παιγνίων στις οποίες έγινε ειδική αναφορά λόγω αλλαγών στο καθεστώς δικαιοδοσίας. Η Νήσος του Μαν γνωρίζει αύξηση στις άδειες λειτουργίας αυτόν τον χρόνο, από 37 σε 44, γεγονός που αναδεικνύει την αυξανόμενη εμπιστοσύνη και το εντονότερο ενδιαφέρον του κλάδου για την περιοχή αυτή.

Η κοινωνική υπευθυνότητα ήταν μια κύρια θεματική στη συνάντηση κορυφής αυτού του χρόνου με τον Τζον Χάγκαν του νομικού γραφείου Harris Hagan να μιλά για την Εβδομάδα Υπεύθυνου Στοιχήματος τον Οκτώβριο και τη Φιόνα Πάλμερ να αναφέρεται στην πρωτοβουλία GAMSTOP της Ένωσης Στοιχήματος από Απόσταση (Remote Gambling Association - RGA). Το παγκόσμιο δίκτυο ειδικών στη βιομηχανία παιγνίων IMGL (International Masters of Gaming Law) παρουσίασε μαθήματα σε θέματα πολιτικού και κανονιστικού περιβάλλοντος στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και στρατηγικών προώθησης και ενημέρωσε για τις εξελίξεις στον χώρο των συναλλαγών πληρωμής για τα μέλη του δικτύου.

Η Νήσος του Μαν Δυναμικά στο eGaming

Η Λύντια Μπάρμπαρα της Microgaming κάλυψε επίσης μια σειρά από θέματα καινοτομίας και πρωτοβουλίες που αφορούν την τεχνολογία eGaming ενώ ακολούθησε η Μίκι Σουίντεϊλ της KPMG με μια παρουσίαση στη διαφορετικότητα φύλου στον χώρο εργασίας. Εκπρόσωπος ενός μεγάλου τοπικού παρόχου τόνισε τη σημασία της κοινωνικής υπευθυνότητας, υπογραμμίζοντας πως οι πελάτες είναι αυτοί που αποτελούν την καρδιά της βιομηχανίας παιγνίων eGaming και κατά συνέπεια ο κλάδος θα πρέπει να προσαρμόζεται πάντα σε αυτή τη βάση.

Τέλος, ο αξιότιμος υπουργός της νήσου, Λόρενς Σκέλι, έκλεισε τη συνάντηση με μια ομιλία στην οποία τόνισε πως η Νήσος του Μαν επιθυμεί να είναι ένα “νησί καινοτομίας, αριστείας και ακεραιότητας”. Σε επίπεδο κυβέρνησης, είπε, η βιομηχανία θα συνεχίσει να υποστηρίζεται ώστε να είναι σε θέση να εκπληρώνει τους στόχους της.

Source links:
https://news.worldcasinodirectory.com/kpmg-νήσος-του-μαν-συνάντηση-κορυφής-egaming-2017-αναφορά-49986