Ανακοινώθηκε η Διαδικασία Αίτησης Άδειας

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 21-09-2016

Ανακοινώθηκε η Διαδικασία Αίτησης ΆδειαςΟι Έλληνες παίκτες στοιχημάτων μπορούν να ανασάνουν με ανακούφιση, γιατί τα νόμιμα στοιχήματα online αθλημάτων είναι τελικά στην Κύπρο. Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων του ιστορικού Μεσογειακού νήσου ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να δέχεται αιτήσεις φορέων από τις 3 Οκτώβρη του 2016.

Οι φορείς που πληρούν τις απαιτήσεις της αίτησης θα μπορούν να εξετάσουν την είσοδο στη νέα αγορά τυχερών παιχνιδιών πριν από το τέλος του επόμενου μήνα. Φαίνεται ότι η αρχή στοιχήματος θα είναι σε θέση να επεξεργαστεί τις αιτήσεις μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες.

Η αρχή στοιχήματος τα παίρνει όλα πολύ στα σοβαρά και έχει θέσει αυστηρές απαιτήσεις στις αιτήσεις και την χορήγηση αδειών για να εξασφαλίσει ότι στους παίκτες της Κύπρος προσφέρονται αξιόπιστα online αθλητικά στοιχήματα από την αρχή.

Απαιτήσεις Άδειας Online Στοιχήματος

Όσοι υποβάλλουν αίτηση για άδεια online πράκτορα στοιχημάτων χρειάζονται τουλάχιστον 500.000€ σε καταβεβλημένο κεφάλαιο, καθώς και € 550.000 τραπεζική εγγύηση. Αν αυτό δεν πληρείται, η αίτηση άδειας δεν θα γίνει δεκτή.

Τα ίδιο τα τέλη αδείας εξαρτούνται από την περίοδο της ισχύος της άδειας, καθώς πλέον οι άδειες προεξοφλούνται. Τα τέλη για μια άδεια ενός έτους είναι € 30.000, ενώ μια άδεια δύο ετών έχει χρέωση 45.000€.

Οι στοιχηματικοί φορείς των online αθλητικών στοιχημάτων που οι αιτήσεις έχουν χορηγηθεί από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων Κύπρου θα υπόκεινται σε μάλλον έντονα ανοδικούς φόρους, επίσης. Εκτός από την καταβολή φόρου τυχερών παιχνιδιών του 10 τοις εκατό των καθαρών εσόδων, οι στοιχηματικοί φορείς θα πρέπει επίσης να καταβάλλουν τρία τοις εκατό των καθαρών εσόδων στην αρχή στοιχημάτων. Από αυτό το τρία τοις εκατό, ένα τοις εκατό θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων προστασίας για τους παίκτες με εθισμό στα τυχερά παιχνίδια και για ανηλίκους που εκτίθενται σε αυτά, ή συμμετέχουν σε τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα, και το δύο τοις εκατό θα διοχετευθεί στις αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας.

Άλλες απαιτήσεις αδειοδότησης είναι ότι όλοι οι φορείς θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την τοπική κατάληξη ονομάτων στις διευθύνσεις τους στο διαδίκτυο, που σημαίνει ότι οι διευθύνσεις όλων των online πρακτόρων στοιχημάτων θα πρέπει να τελειώνει με ένα .com.cy, και να είναι διαθέσιμες οι επιλογές γλώσσας αγγλικά, ελληνικά και τουρκικά.

Παρ 'όλα αυτά, οι φορείς δεν απαιτείται να στηρίξουν πλήρως τους διακομιστές στην Κύπρο. Αντ 'αυτού, θα πρέπει να εγκαταστήσουν έναν εφεδρικό διακομιστή στον οποίο η αρχή στοιχημάτων θα έχει πρόσβαση.

Οι άδειες στοιχημάτων online αθλημάτων που θα εκδοθούν από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων στοχεύουν στους πράκτορες στοιχημάτων που επιθυμούν να προσφέρουν τις αγορές τους σε παίκτες του στοιχήματος στο νησί. Αν αυτές οι επιχειρήσεις επιθυμούν να δέχονται παίκτες του στοιχήματος από άλλες χώρες, θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους ιδιαίτερους νόμους των χωρών αυτών. Για τους Έλληνες, αυτό είναι μια καλή είδηση καθώς τα online τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα είναι απίστευτα δημοφιλή, και με αυτή την νομιμοποίηση εφαρμόζονται, τα online στοιχήματα μπορούν μόνο να γίνουν καλύτερα.