Στοιχηματική Συμφωνία Χορηγίας στη F1

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 06-12-2018

Η F1 υπογράφει συμφωνία χορηγίας με εταιρεία στοιχήματος

Η Φόρμουλα Ένα έβαλε τέλος στη σχετική απαγόρευση και τώρα επιτρέπει τις χορηγίες από παρόχους υπηρεσιών στοιχήματος. Η απόφαση που κρατούσε μακριά από τον χώρο της F1 τη βιομηχανία στοιχήματος παρέμεινε σε ισχύ για 40 χρόνια. Ωστόσο η νέα διοίκηση αποφάσισε ότι θα πρέπει να ακολουθήσει αυτά που ισχύουν σε όλον τον υπόλοιπο αθλητισμό, ανοίγοντας τις πόρτες της για τις εταιρείες στοιχήματος που θα ήθελαν να διαφημιστούν δίπλα στο σήμα F1.

Η Liberty Media είναι πλέον ο νέος ιδιοκτήτης της F1 μετά την εξαγορά του 2017. Η εταιρεία σύντομα κατέληξε σε μια συμφωνία χορηγίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων με την Interregional Sports Group (ISG) που θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί τα σήματα της F1 για διαφημιστικές καμπάνιες που θα προβάλλουν υπηρεσίες στοιχήματος.

Η Συμφωνία Χορηγίας

Σύμφωνα με τη συμφωνία χορηγίας η ISG θα έχει επίσης αποκλειστικά δικαιώματα στα δεδομένα του αθλήματος, τα οποία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για να προσφέρει νέα καινοτόμα αθλητικά στοιχήματα και πρωτοπόρες αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους παίκτες. Αυτοί που θα ωφεληθούν άμεσα θα είναι όσοι στοιχηματίζουν online, αφού οι εταιρείες Sportradar, ISG και Liberty Media θα συνεργάζονται για να συγκεντρώνουν και να διαχειρίζονται σε πραγματικό χρόνο τα δεδομένα κατά τη διάρκεια των αγώνων. Αυτά θα παρουσιάζονται άμεσα με τη μορφή στοιχηματικών επιλογών σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στο άθλημα, κάτι που μέχρι τώρα δεν ήταν δυνατό.

Ο Τσέις Κάρεϊ, ο πρόεδρος της Φόρμουλα Ένα που υπέγραψε το συμφωνητικό συνεργασίας είπε ότι η F1 είναι έτοιμη να υποδεχθεί το στοίχημα, αλλά αυτό θα γίνει με υπευθυνότητα. Αναγνώρισε ότι θα πρέπει να υπάρχουν εργαλεία και μηχανισμοί που παρέχουν εγγυήσεις, κάτι που είναι ήδη στα άμεσα σχέδια της εταιρείας. Πιστεύει πάντως ότι αυτή η συμφωνία θα προσφέρει νέες, μοναδικές επιλογές στους παίκτες του αθλητικού στοιχήματος.

Η ISG θα έχει επίσης το δικαίωμα να παραχωρεί εκ νέου συγκεκριμένες άδειες σε συνεργάτες της σε όλον τον κόσμο. Όσοι εξασφαλίσουν μια τέτοια άδεια θα μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για μεταδόσεις αγώνων και γεγονότων, για διαφημίσεις στην πίστα και στους χώρους της Φόρμουλα Ένα αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα.

Η εταιρεία Sportradar θα αναλάβει με τα συστήματά της το κομμάτι της πρόληψης οποιασδήποτε απάτης, με “στήσιμο” αγώνων και άλλες γνωστές ή εξεζητημένες πρακτικές εξαπάτησης. Παρέχει ήδη παρόμοιες υπηρεσίες για μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, όπως το NBA και η FIFA.

Το Αθλητικό Στοίχημα στο Προσκήνιο

Το αθλητικό στοίχημα ήταν πάντα το αγαπημένο των παικτών καθώς προσφέρει μια νέα διάσταση στην παρακολούθηση αυτών των ίδιων των αθλημάτων. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο χώρος γνωρίζει τα τελευταία χρόνια τεράστια ανάπτυξη. Όλες οι χώρες αναγνωρίζουν πλέον τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Προχωρούν σε άρση των απαγορεύσεων και εμποδίων που υπήρχαν και δεν επέτρεπαν τη διαφήμιση ή τις χορηγίες από εταιρείες του χώρου. Η μεγαλύτερη αλλαγή πορείας γίνεται στις ΗΠΑ μετά από μια απόφαση ανώτατου δικαστηρίου που ακύρωσε τον γνωστό νόμο PASPA. Ο κανονισμός αυτός είχε οδηγήσει στην απαγόρευση προβολής εταιρειών στοιχήματος στον αθλητισμό. Ωστόσο, διοργανώσεις όπως το NBA που μαζί με την MGM και το Εθνικό Λαχείο της Γαλλίας ήταν σθεναρά κατά της νομιμοποίησης της προβολής εταιρειών στοιχήματος στον χώρο του αθλητισμού, τώρα υποδέχονται ευχαρίστως τη βιομηχανία και την οικονομική στήριξη που παρέχει στα αθλήματα.

Μεμονωμένες ομάδες επίσης προχωρούν σε παρόμοιες συμφωνίες. Η ομάδα Dallas Cowboys του NFL ήταν η πρώτη που άρχισε να αναζητά σπόνσορα στη βιομηχανία του στοιχήματος και τελικά έκλεισε συμφωνία με τη WinStar World Casino & Resort. Οι Ravens υπέγραψαν με τη Horseshoe Biltmore και οι ομάδες του NHL άρχισαν να κάνουν και εκείνες το ίδιο.

Η συμφωνία της F1 αποτελεί πλέον ένα μοντέλο συνεργασίας το οποίο θα ήθελαν να μιμηθούν και άλλοι φορείς στον χώρο του αθλητισμού καθώς αναζητούν νέους τρόπους για να αυξήσουν τα έσοδά τους.

Πηγή:

https://www.vegasslotsonline.com/