Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. προφυλακιστέος για υπόθεση με «φρουτάκια»

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 26-05-2016

Δημοσιεύτηκε Marina on Σάββατο, 2013-04-13 στις

Συνταξιούχος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. προφυλακιστέος για υπόθεση με «φρουτάκια»

Δικογραφία για άλλους 24 αστυνομικούς και 9 ιδιοκτήτες καταστημάτων.

 

Υπό προσωρινή κράτηση, με απόφαση της γ′ ειδικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, τέθηκε συνταξιούχος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που κατηγορείται ότι παρείχε «προστασία» σε καταστήματα με «φρουτάκια» την περίοδο που υπηρετούσε ως διοικητής στο Α.Τ. Καλαμαριάς. Τις καταγγελίες έκαναν καταστηματάρχες της ανατολικής Θεσσαλονίκης στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά την απολογία του, ο πρώην αξιωματικός αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες παρά την ύπαρξη καταγεγραμμένων τηλεφωνικών συνομιλιών που φέρεται να είχε με ιδιοκτήτες και υπεύθυνους καταστημάτων. Μαζί του απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση, πρώην συνάδελφος του που διετέλεσε αστυνομικός διευθυντής στο Α.Τ. Πανοράματος και ο οποίος επίσης αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Συνολικά, σύμφωνα με τη δικογραφία για την εξεταζόμενη περίοδο 2007-2010, στην υπόθεση εμπλέκονται 9 ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι καταστημάτων και 24 αστυνομικοί οι οποίοι σύμφωνα με την ανακρίτρια, προειδοποιούσαν τα καταστήματα με «φρουτάκια» για επερχόμενους ελέγχους.

Εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να αγνοείται ένας εκ των κατηγορούμενων καταστηματαρχών που εξαφανίστηκε αμέσως μετά την απολογία του και λίγο πριν την έκδοση απόφασης ανακρίτριας και εισαγγελέως για την προσωρινή του κράτηση. Εις βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και αναζητείται.