25.08.09 – Κέρδισε 148 εκατομμύρια με ένα λόττο των 2 ευρώ!

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 25-02-2016

Δημοσιεύτηκε Marina on Τρίτη, 2009-08-25 στις 

Ένας 47 χρόνος διαζευγμένος δημόσιος υπάλληλος από την Τοσκάνη πιθανολογείται ότι είναι ο υπερτυχερός που κέρδισε 147,8 εκατ. ευρώ, ποσό που συγκεντρώθηκε από τα αλλεπάλληλα τζακ ποτ του λόττο στην Ιταλία και είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Ο Ιταλός που έγινε πολυεκατομμυριούχος πληρώνοντας μόνο δυο ευρώ, δεν θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητά του στα μέσα ενημέρωσης. Αλλά στο Μπανιόνε, το χωριό των 2.000

κατοίκων όπου παίχτηκε το τυχερό δελτίο, οι κάτοικοι άνοιγαν σαμπάνιες στους δρόμους, ενώ πολλοί συνέρευσαν εκεί για να δουν με τα μάτια τους το πρακτορείο που αποδείχθηκε χρυσωρυχείο για τον 47χρονο.

«Τον γνωρίζω»
Ένας από τους λίγους που γνωρίζουν με βεβαιότητα τον τυχερό, είναι ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου. «Ξέρω ποιος είναι. Μου τηλεφώνησε για να με ευχαριστήσει. Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να πω το όνομά του», δήλωσε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Το ιταλικό λόττο έφτασε στο ιλιγγιώδες ποσό των περίπου 148 εκατ. ευρώ έπειτα από τζακ ποτ επτά μηνών. Σε αυτό το διάστημα, οι Ιταλοί ξόδεψαν περίπου δυο δισ. ευρώ αναζητώντας την τύχη τους. Όπως επισημαίνει, πάντως, στην εφημερίδα «La Repubblica» ο ψυχολόγος Φούλβιο Καρμπόνε, όποιος κερδίζει τέτοια ποσά δεν γίνεται αυτομάτως ευτυχήςτο αντίθετο: «Είναι ένα τραύμα, μια γροθιά στο στομάχι, ένα πραγματικό δράμα. Όποιος το ζει έχει ανάγκη από βοήθεια», επισημαίνει δίνοντας μερικές χρήσιμες συμβουλές στον άγνωστο τυχερό: να μην αφήσει τη δουλειά του ή την οικογένειά του ακόμη κι αν θέλει να αφήσει πίσω του την παλιά του ζωή.

Πηγή: Τα Νέα