Τυχερά Παιχνίδια «Παγώνει» ο φόρος στα κέρδη των παικτών

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 25-02-2016

Δημοσιεύτηκε Marina on Τετάρτη, 2009-10-21 στις 

Με απόφαση του υπουργού Οικονομίας «παγώνει» ο νόμος για τη φορολόγηση των κερδών από τυχερά παιχνίδια, που επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ σήμερα, 21 Οκτωβρίου.

Πρόθεση του υπουργείου είναι να επανεξετάσει απ’ αρχής τους στόχους της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης και τις τεχνικές δυσκολίες υλοποίησής του.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Πρακτόρων, η απόφαση έρχεται σε εκτέλεση της προεκλογικής δέσμευσης του ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής εκπροσώπου του για θέματα Οικονομίας, τότε, και υπουργού Οικονομίας, σήμερα, Λ. Κατσέλη.

«Η απόφαση της υπουργού δίνει απάντηση σε όσους προσπάθησαν να ταράξουν την εργασιακή ειρήνη του κλάδου διαδίδοντας ότι η προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης δεν επρόκειτο να υλοποιηθεί», καταλήγει η ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΠ Κυριάκος Τοπτσίδης στο Reuters “Ο νόμος ατύπως μένει παγωμένος μέχρι να γίνει μια τροποποίηση στη Βουλή. Θα υπάρξουν διαβουλεύσεις μεταξύ της ΟΠΑΠ, των πρακτόρων και της κυβέρνησης για κάποιο διάστημα, ώστε η τροποποίηση του νόμου να εξυπηρετεί και εμάς και η κυβέρνηση να πάρει τους φόρους που θέλει”.

Πηγή: Imerisia.gr