20.11.09 – Ηλεκτρονικός Τζόγος, Χρυσός Χυμός από τα Φρουτάκια

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 02-02-2016
Δημοσιεύτηκε Marina on Παρασκευή, 2009-11-20 στις

Τουλάχιστον ένα εκατ. ευρώ ήταν ο καθημερινός τζίρος ενός 46χρονου ιδιοκτήτη επιχείρησης με αμυντικά συστήματα και ενός 42χρονου οι οποίοι είχαν στήσει μηχανισμό διεξαγωγής του απαγορευμένου τυχερού παιχνιδιού «φρουτάκια» σε Κύπρο και Ελλάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπολογιστές όπου μπορούσαν οι ενδιαφερόμενοι να παίξουν το συγκεκριμένο παιχνίδι είχαν τοποθετήσει στην Κύπρο σε τουλάχιστον 300 καταστήματα όπως καφετέριες, εστιατόρια, σουβλατζίδικα, ακόμη και σε φούρνους, ενώ στη χώρα μας ο αντίστοιχος αριθμός ανέρχεται σε τουλάχιστον 600.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο πελάτης περιμένοντας να πάρει ψωμί ή σουβλάκι μπορούσε να μπει σε έναν υπολογιστή που είχε συνδεθεί με το κεντρικό σύστημα (server) που ήταν στην Αθήνα. Πληρώνοντας 20 ευρώ έπαιρνε 20 πόντους και συμμετείχε στο παιχνίδι. Αν κάποια στιγμή αποφάσιζε να σταματήσει, τότε ο επιχειρηματίας ήλεγχε τους κερδισμένους πόντους και ανάλογα του έδινε τα χρήματα που είχε κερδίσει. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής στο πλαίσιο έρευνας για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες διαπίστωσε ότι μέσω Ιnternet διεξαγόταν το παιχνίδι «φρουτάκια» σε επιχειρήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο. Στη συνέχεια κλιμάκιο αστυνομικών κατέσχεσε τον server και ταυτόχρονα άλλο κλιμάκιο συνέλαβε τον 46χρονο ο οποίος φέρεται να είναι ο«εγκέφαλος», ενώ στο σπίτι του 42χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η έρευνα συνεχίζεται και υπολογίζεται ότι εντός ενός μήνα οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα είναι σε θέση να εξακριβώσουν πόσοι καταστηματάρχες συνεργάζονταν με τον 46χρονο και ποιος ο συνολικός τζίρος από την παράνομη δραστηριότητα. Παράλληλα κλήθηκε κλιμάκιο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων για φορολογικό έλεγχο της επιχείρησης του συλληφθέντος.

Πηγή: Το Βήμα