13.12.10 – Απίστευτη πρόταση από τον ΟΠΑΠ!

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 25-02-2016

Δημοσιεύτηκε Marina on Δευτέρα, 2010-12-13 στις 

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν μέσα από τον στενό κύκλο του ΟΠΑΠ, μια πρόταση που θα ταράξει τα νερά ετοιμάζεται από τον εθνικό μας διοργανωτή των τυχερών παιχνιδιών. Στόχος της πρότασης είναι η διατήρηση του μονοπωλίου για τη διοργάνωση τυχερών παιχνιδιών μέχρι και το 2020.

Ειδικότερα, ο εθνικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης προβλέπει έσοδα ύψους 1,2 δις ευρώ τα οποία θα προέρθουν από τα άνοιγμα της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών. Από αυτό το ποσό υπολογίζεται ότι γύρω στα 700 εκατ. θα είναι εφάπαξ και το οποία θα προέρχονται από τις ξένες εταιρίες που θα θελήσουν να εισέρθουν στην ελληνική αγορά. Εδώ λοιπόν μπαίνει σφήνα ο ΟΠΑΠ ο οποίος τάζει 700 ‘ζεστά’ εκατομμύρια και συμφωνεί να αναλάβει να πληρώνει τα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το παράνομο μονοπώλιο. Με κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς το ποσό για την επόμενη δεκαετία φτάνει το αστρονομικό ποσό των 120 εκατ. ευρώ.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι το δημόσιο έχει στη κατοχή του 34% του ΟΠΑΠ που σημαίνει ότι από τη μια θα πληρώνει μέσω του ΟΠΑΠ και από την άλλη θα εισπράττει σαν Κυβέρνηση! Από τη μια τσέπη δηλαδή θα πηγαίνουν στην άλλη. Τέλος, αν τελικά η πρόταση αυτή περάσει, το σίγουρο είναι ότι ο ΟΠΑΠ θα ζητήσει ολική απαγόρευση του ιντερνετικού στοιχήματος με αυστηρούς όρους αυτή τη φορά.