03.09.10 – Νομοθεσία σχετικά με το διαδικτυακό Τζόγο στην Ελλάδα

Σπυρίδων Αντωνόπουλος - 25-02-2016

Δημοσιεύτηκε Marina on Παρασκευή, 2010-09-03 στις 

Ένα πλαίσιο νομοθετικής πρωτοβουλίας περί της ελληνικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών έβγαλε χθες προς διαβούλευση το υπουργείο Οικονομίας. Το συγκεκριμένο πλαίσιο είναι πολύ μακριά από το να χαρακτηριστεί ως νομός και από ότι φαίνετε δεν θα τεθεί σε ενεργοποίηση πριν μεσολαβήσουν 12 μήνες.

Το πλαίσιο προτείνει τη δημιουργία ξεχωριστής ανεξάρτητης αρχής έλεγχου των τυχερών παιχνιδιών η οποία θα ονομάζεται Επιτροπή Εποπτείας Παιχνιδιών (ΕΕΠ). Ακόμη το πλαίσιο προτείνει τη κατάργηση της απαγόρευσης της λειτουργιάς των τεχνικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών αλλά και τη νομιμοποίηση του διαδικτυακού στοιχήματος. Όσο αναφορά τα τεχνικά ψυχαγωγικά παιχνίδια η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να τα νομιμοποιήσει αφού το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε παράνομη την απαγόρευση τους και επέβαλε πρόστιμο στο Ελληνικό κράτος ύψους 32,000 ευρώ ημερησίως.

Εξελίξεις υπάρχουν γύρω από το διαδικτυακό τζόγο. Το πλαίσιο προτείνει την απελευθέρωση του διαδικτυακού στοιχήματος και πόκερ. Δε συμβαίνει όμως το ίδιο και για τα υπόλοιπα διαδικτυακά παιχνίδια (ρουλέτα, μπλακ τζακ κτλ.) όπου αναμένονται εξελίξεις αργότερα. Όσο αναφορά τα φρουτάκια οι εξελίξεις φανερώνουν ότι μέχρι τα μέσα του 2011 θα έχει ολοκληρωθεί η έλευση τους με τον αριθμό τους να κυμαίνεται γύρω στις 35,000 και όχι στις 50,000 που ήταν η αρχική εκτίμηση. Η κυβέρνηση αναμένει έσοδα ύψους 700 εκατ. ευρώ για το 2011, ένα σημαντικό πόσο για τη κάλυψη του δημοσίου χρέους.