Ο Παπάς

Παιχνίδια τζόγου υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά! Οι πραγματικοί τζογαδόροι μπορούν να ποντάρουν σε οτιδήποτε. Από τα παιχνίδια όμως που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς, σίγουρα το πιο καλτ το πιο σκληροπυρηνικό είναι ο Παπάς!

 

 

Οι κανόνες του παιχνιδιού απλοί. Υπάρχουν τρία φύλλα εκ των οποίων το ένα είναι Ρήγας ή κατά κόσμο Παπάς. Ο Παπατζής αλλάζει τα φύλλα το ένα πάνω από το άλλο με μεγάλη ταχύτητα και όταν σταματήσει, ο παίκτης πρέπει να βρει το φύλλο με το Ρήγα. Οι πιθανότητες να κερδίσει κάποιος είναι πραγματικά μηδενικές εκτός και αν ο ίδιος είναι επαγγελματίας Παπατζής και γνωρίζει εκ των έσω όλα τα κόλπα του επαγγέλματος. Το παιχνίδι παίζεται σε χάρτινες κούτες ή τραπέζια και από αυτό δε λείπουν οι αβανταδόροι που δήθεν κερδίζουν για να προσελκύσουν τους περαστικούς.

papatzis3 (1)

 

Αν και οι Παπατζήδες έκαναν χρυσές δουλειές τις περασμένες δεκαετίες, το φαινόμενο αρχίζει και επανέρχεται στη μόδα το τελευταίο καιρό. Τα θύματα πλέον είναι είτε μετανάστες είτε απελπισμένοι λόγω κρίσης που εναποθέτουν τις ελπίδες τους για λεφτά στον Παπατζή…Ο τζόγος έχει πολλές μορφές, αλλά σαν του Παπά καμία!